У мерії виправдовуються за підтоплені вулиці

У мерії виправдовуються за підтоплені вулиці

14.06.2012, 15:31

Зливову каналізацію в Чернівцях чистять щодня. Про це Сектору інформації та зв’язків з громадськістю Чернівецької міської ради повідомив начальник КП «МіськШЕП» Віталій Червінський. За його словами, працівники очолюваного ним підприємства щодня тримають на контролі роботу шести найбільших дощоприймальних каналізаційних колодязів міста, що розташовані по вулицях Руській, Лук’яна Кобилиці, Південно-Кільцевій, Комарова, Головній, Чапаєва. Через сильні зливи вони потребують постійної уваги та прочистки, наголосив керівник міського шляхо-експлуатаційного підприємства, адже дощові води несуть із собою чимало бруду, сміття, дрібних камінців, які потрібно регулярно вичищати.

Крім того, дільниця по триманню зливової мережі МіськШЕП отримує також додаткові завдання з розчистки дрібніших дощоприймачів у різних районах міста. Так, наприклад, сьогодні, бригади робітників працюють на розі вулиць Головної та провулку Складського та в районі вулиць Гагаріна – Бережанської.

«Робота зливової системи міста у нас нині під особливим контролем, – зауважив Віталій Червінський, – під час таких сильних дощів інакше просто не може бути. Опади останнього тижня були такими рясними, що дощоприймачі просто не могли прийняти одразу стільки води. Були дні, коли за якихось 20-30 хвилин грози випадала денна норма опадів, а то й не одна. Саме цим і пояснюється те, що подекуди вода накопичувалася і перетворювала дороги на річки. Втім, це було лише тимчасово, всі ми бачили, що вже протягом щонайбільше години після завершення навіть найсильніших злив води на вулицях не було. І це – найголовніший показник того, що загалом наразі все у нас спрацьовує нормально, вода не стоїть днями і тижнями, як це бувало раніше і як є й досі, наприклад, у Одесі, Донецьку та інших укранських містах».

Очевидно, що виправданнями влада відреагувала на інформацію BukNews про те, що  Зливна та каналізаційна система Чернівців вже загрожує мешканцям міста.

1