У мерії тішаться, що виграли суд у чернівчанки. Ініціативна група вимагає публічних вибачень за ототожнення секретаря міської ради  Віталія Михалійшина з містом Чернівці

У мерії тішаться, що виграли суд у чернівчанки. Ініціативна група вимагає публічних вибачень за ототожнення секретаря міської ради Віталія Михалійшина з містом Чернівці

06.09.2011, 20:57

Вінницький апеляційний адміністративний суд не задовільнив апеляційну скаргу Корнелії Спіжавки та залишив без змін постанову Чернівецького окружного адміністративного суду від 17 серпня цього року. Нагадаємо, що Корнелія Спіжавка звернулася до суду першої інстанції з позовом щодо визнання протиправною бездіяльність секретаря Чернівецької міської ради Віталія Михайлішина стосовно неприйняття рішення про реєстрацію ініціативної групи місцевого референдуму, утвореної 06.06.2011 року за зборах громадян, з питання проведення місцевого референдуму щодо дострокового припинення повноважень Чернівецької міської ради VI скликання. Суд позов не задовільнив. Після чого була написана апеляційна скарга.

Вінницький апеляційний суд встановив, що надані до міської ради документи про реєстрацію ініціативної групи не відповідають вимогам чинного законодавства. Зокрема, виявлені факти розбіжностей у списку учасників зборів та списку членів ініціативної групи, що й унеможливило її реєстрацію.

Також судом було підтверджено відсутність підстав для визнання протиправною бездіяльність секретаря Чернівецької міської ради.  Таким чином, усі дії щодо нереєстрації ініціативної групи були абсолютно законними, а всі публічні звинувачення організаторів референдуму на адресу міської влади є надуманими і не відповідають дійсності, - підсумовує прес-центр міської ради.

Михайлішин – це не Чернівці

Ініціативна група «Спільними зусиллями захистимо Чернівці» від імені десятків тисяч чернівчан, які підтримують громадський рух за проведення місцевого референдуму щодо дострокового припинення повноважень діючої міської ради, вимагає аби прес-центр міської ради публічно вибачився за ототожнювання секретаря міської ради  Віталія Михалійшина з містом Чернівці.

«Вважаємо недопустимим назву офіційного повідомлення прес-центру мерії «Чернівці виграли суд у ініціативної групи», оскільки територіальна громада міста, яка єдина уособлює його інтереси,  жодних повноважень секретарю міської ради, депутатам міської ради  судитися з ініціативною групою не делегувала», - заявив представник ініціативної групи Юрій Івашин. «Чернівчани достатньо мудрі, аби самостійно зробити висновок про незалежність і неупередженість суду, який вважає, що Мечислав і Мєчислав чи Стефанія Ананіївна і Стефанія Ананііна (формальні описки реєстраторів учасників зборів), є достатньою підставою для відмови у реєстрації ініціативної групи, що відстоює конституційні права громадян. Ми не зупинимося, поки не відправимо цю міську раду у відставку. Ті місцеві горе-політики, які тішаться рішенням суду, сформованим на формальних зачіпках, не розуміють, що остаточний вердикт їм винесемо ми – чернівчани і для цього у нас є демократичний інструмент – вибори. Панове секретар міської ради і депутати, якщо ви так впевнені у своїй правоті – йдіть на перевибори і перемагайте. Отоді це буде чесний вирок, який не підлягатиме сумніву і оскарженню», - зазначили представники ініціативної групи «Спільними зусиллями захистимо Чернівці».

Вже цього тижня секретарю міської ради буде подано новий пакет документів для реєстрації ініціативної групи. І так буде доти, поки не буде оголошено перевиборів діючої міської ради, більшість якої зрадила свої передвиборчі обіцянки і зігнорувала вибором громади.

Ініціативна група «Спільними зусиллями захистимо Чернівці»  вимагає аби секретар Чернівецької міської ради, голова Чернівецької обласної державної адміністрації, в.о. голови Чернівецької обласної ради, сесії Чернівецької міської та обласної рад звернулися до Верховної Ради України з клопотанням негайно призначити у Чернівцях  вибори Чернівецького міського голови, як того вимагає Конституція і закони України. «Поверніть ситуацію у Чернівцях в законодавче русло, підтвердіть  свої публічні заяви про торжество демократії, турботу про місцеве самоврядування реальними діями і тоді чернівчани повірять у щирість ваших намірів», - закликали посадовців та депутатів представники ініціативної групи.