У мерії доводять, що при Михайлішині навмисно банкротили важливі комунальні підприємства, щоб приватизувати

У мерії доводять, що при Михайлішині навмисно банкротили важливі комунальні підприємства, щоб приватизувати

01.09.2014, 22:37

Аналіз фінансового стану комунальних підприємств заслухано на нараді у міського голови Олексія Каспрука. Зазначено, що результати фінансової діяльності найбільш важливих для міського господарства підприємств свідчать про те, що у 2013 році були спроби зумисне довести окремі з них до банкрутства з метою подальшої приватизації.

З 42 міських комунальних підприємств у 2012 році 25 підприємств отримали 10,6 мільйонів гривень прибутків, водночас 14 підприємств принесли 12,9 мільйонів гривень збитків.

У 2013 році кількість збиткових комунальних підприємств зменшилася до 11, але обсяг збитків зріс у три рази і вже становив 40,7 млн. грн.

Прибутково у 2013 році працювали 26 підприємств, але їх прибутки також зменшилися до 8,5 млн. грн.

Найбільш збитково працюють комунальні підприємства у сфері житлово-комунального господарства, зокрема КП «Чернівціводоканал», МКП «Чернівцітеплокомунеренго», КП Міжнародний аеропорт «Чернівці», КП « Чернівецьке тролейбусне управління» та МКП « Міськсвітло».

Зокрема, КП «Чернівціводоканал» збільшило збитки з 1,4 млн. грн. у 2012 році до 24,3 млн. грн. у 2013 році, тобто у 17 разів.

І це при тому, що у 2013 році цьому підприємству з державного бюджету було повністю відшкодовано втрати за рахунок різниці у тарифах, надавалася безповоротна фінансова допомога.

Тролейбусне управління у 2013 році порівняно з 2012 роком збільшило збитки у 2,5 рази , КП « Міськсвітло» – у 9 разів, майже на 2 мільйона гривень наростило торік збитки МКП «Чернівцітеплокомуненерго».

Найбільш тривожним фактором є те, що у підприємств «Чернівтеплокомунернрго» та «Чернівціводоканал» кредиторська заборгованість в рази перевищує дебіторську.

Міський голова Олексій Каспрук поставив завдання терміново розробити заходи фінансової санації комунальних підприємств, які працюють збитково. Їх керівники щомісяця звітуватимуть про результати фінансово-господарської діяльності, оплата їх праці буде прямо пропорціональною результатам діяльності підприємств.

«Якщо у Львові з усіх комунальних підприємств збитковими є лише 2, то у Чернівцях – третина, хоча ми працюємо в однакових загальноекономічних умовах. Тому за збитки потрібно питати в першу чергу з менеджменту цих підприємств і ми це принципово будемо робити », – зазначив міський голова.

Джерело:: http://city.cv.ua/

1


КОМЕНТАРІ (3)

Львов миллионник. Никаких одинаковых условий быть не может ))))))

avatar

маразм крепчал

01 вересня 2014 20:27

Мля, Каспрук тільки за 9 місяців роботи в містобуді наробив збитків 2 млн. І цей алкаш ще щось патякає ! 

avatar

Ккк

01 вересня 2014 21:08

Ккк - це Михайлішин і Компанія?

avatar

Чернівчанин

02 вересня 2014 14:16