У Львові відкриють виставку робіт культового чернівецького художника

У Львові відкриють виставку робіт культового чернівецького художника

12.12.2018, 16:14

Виставка «…Художні трактати про місто, що колись називалося Czernowitz» Олега Любківського – це дивний сплав вражень та емоцій від урбаністичної культури, в даному випадку Чернівців, що виявляють становлення європейської культури на наших теренах. Час невблаганний, він поглинає все. Проте, новітній вибух урбанізації з його футуристичними новобудовами назавжди змінює обличчя міста, що має власне «обличчя», характер врешті-решт. 

Тож авторський проект Олега Любківського намагається силою мистецтва затримати у часі «ту прекрасну мить», коли ще відчуваєш неповторну атмосферу. Хто, як не художник чернівчанин може краще «провести» нас рідним містом, відкрити для нас його чар. А дивуватися є чому – розкішна архітектура, що оживає не менш цікавою публікою, яка крокує вуличками міста. І кожна історія особлива, мов ретро фото, віднайдене в антикварній крамниці міста, де книгарень було більше ніж кав’ярень. 

Запрошуємо Вас на чарівний променад високого мистецтва до Львівської національної галереї мистецтв імені Бориса Возницького, який подарує нам Олег Любківський – талановитий та широко відомий художник, чиє мистецтво перебуває на надтонкій межі перетину графіки та живопису. Його творам притаманний глибокий ліризм та непідробна атмосферність. Поринемо у «…Художні трактати про місто, що колись називалося Czernowitz» разом! 

Виставка: 14 грудня 2018 – 31 січня 2019
Вернісаж: 14 грудня о 16:00 год.
Адреса: Музей європейського мистецтва XIX-XXI ст.
Палац Лозинського, вул. В. Стефаника, 3

Куратор: Іван Дудич

ОЛЕГ ЛЮБКIВСЬКИЙ (1950) – народився і проживає у Чернівцях.
Член Національної спілки художників України з 1988 року.
Автор творів оригінальної та друкованої графіки. 
Учасник виставки сучасної європейської гравюри (Брюсель/Бельгiя 2000).

Персональнi виставки:
НАЦІОНАЛЬНИЙ ХУДОЖНІЙ МУЗЕЙ УКРАЇНИ (2000)
КИЄВО-МОГИЛЯНСЬКА АКАДЕМІЯ (2001/2003)
LANDESBILDUNGSCENTRUM (Цель/Австрiя 2003)
BALTIC ACADEMIA (Любек/Нiмеччина 2007)
GALERIE MUSEUM SYNAGOGE (Гробцiг/Нiмеччина 2010)
ФЕСТИВАЛЬ BRUNO FOREVER (Люблiн/ Польща 2011)
UNIVERSITE DE STRASBOURG (Страсбург/Францiя 2012)
GALERIE MAISON 44 (Базель/Швейцарiя 2012)
GALERIE MKZ (Цюрiх/Швейцарiя 2012)
ЛЬВІВСЬКА НАЦІОНАЛЬНА ГАЛЕРЕЯ МИСТЕЦТВ (2013)
ПОСОЛЬСТВО РЕСПУБЛІКИ АВСТРІЯ (2015)

Автор концептуальних книжкових видань: “Die Dankbare Bukowina” (книга року 2003), “Оповiдання простим олiвцем”, “Автопортрети з натури”, “Художні трактати про місто, що колись називалося CZERNOWITZ”.

Нагороджений почесною нагородою Отто фон Габсбурга SIGNUM MEMORIAE за внесок у збереження європейської культурної спадщини (2010) та почесною відзнакою імені бургомістра Антона фон Кохановського (2016).

1