У Луценка відповіли Чернівецькій облраді на звернення про побиття активістів під Радою

У Луценка відповіли Чернівецькій облраді на звернення про побиття активістів під Радою

06.06.2018, 14:45

Генеральна прокуратура України відповіла Чернівецькій облраді на звернення депутатів щодо побиття активістів під Верховною Радою 3 березня 2018 року.

Про це йдеться у проекті рішення "Про інформацію щодо реагування на звернення депутатів Чернівецької обласної ради до центральних органів виконавчої влади", який опублікований на сайті облради. 

"Звернення депутатів обласної ради до Верховної Ради України та Президента України (рішення 21-ї сесії обласної ради VІІ скликання від 27.03.2018 №20-21/18) щодо останніх подій в Києві 3 березня 2018 року розглянуто. У відповіді Генеральної прокуратури України зазначається, що Головним управлінням Служби безпеки України у місті Києві та Київській області розслідується кримінальне провадження №4201800000000243 від 03.03.2018 за ч.1 ст.365 КК України за фактом можливого перевищення службових повноважень працівниками поліції на території наметового містечка біля Верховної Ради України, внаслідок чого окремими громадянам спричинено тілесні ушкодження. Досудове розслідування триває, вживаються заходи щодо всебічного, повного і неупередженого дослідження обставин кримінального провадження", - йдеться у проекті рішення.

Раніше повідомлялося, що Чернівецька обласна рада засудила події під парламентом 3 березня.

Як відомо, вранці 3 березня поблизу наметового містечка під Верховної Радою відбулися сутички між правоохоронцями та протестувальниками, у ході яких поліція демонтувала намети поблизу парламенту. Під час цих подій правоохоронці затримали понад 100 активістів, з обох боків були поранені. Діагнози: черепно-мозкові травми, газові опіки.

Джерело:  molbuk.ua

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У зверненні із засудженням розгону протестної акції у Києві 3 березня було більше політичних гасел, розхитуваня ситуації, ніж конкретики, - джерело (ОНОВЛЕНО)

1