У лікарні швидкої медичної допомоги відкрито оновлене дитяче відділення травматології та ортопедії

У лікарні швидкої медичної допомоги відкрито оновлене дитяче відділення травматології та ортопедії

07.11.2018, 21:58

6 листопада голова Чернівецької обласної ради Іван Мунтян ознайомився з якістю робіт з реконструкції та переобладнання, нещодавно завершених у дитячому відділенні травматології та ортопедії ОКУ «Лікарні швидкої медичної допомоги на вул. Фастівській, 2 обласного центру.

Так, окрім оздоблювальних робіт у відділені за рахунок коштів Державного фонду регіонального розвитку та коштів обласного бюджету (майже 9 млн. грн.) було здійснено заміну старих дерев’яних вікон та дверей на енергозберігаючі металопластикові, облаштовано сучасні системи водопостачання, опалення, пожежної сигналізації та освітлення, а також створено максимально комфортні умови для цілодобового перебування у відділенні пацієнтів та медичного персоналу. Вже незабаром відділення буде устатковано сучасною операційною та діагностичною медичною апаратурою.

За словами голови крайового парламенту Буковини Івана Мунтяна, депутатський корпус Чернівецької обласної ради VII скликання приділяє особливу увагу вирішенню проблемних питань у медичних закладах комунальної форми власності, що перебувають в управлінні обласної ради.

«Протягом останніх декількох років були проведені масштабні роботи з реконструкції та переоснащення відділень лікарні швидкої медичної допомоги. В тому числі це заслуга головного лікаря лікарні – Олександра Івановича Грушка, який є не лише висококваліфікованим медиком, але й має неабиякі менеджерські здібності. Саме тому лікарня швидкої медичної допомоги є лідером в області із залучення грантових коштів, що у нинішніх непростих умовах є надзвичайно важливим. Сподівання, що у нових комфортних умовах лікарі зможуть ще краще надавати невідкладну допомогу своїм юним пацієнтам, яким також буде набагато приємніше перебувати на лікуванні», – наголосив Іван Мунтян, звертаючись до присутніх.

Відтак за самовіддану працю та високий професіоналізм посадовець нагородив колектив лікарні Подякою Чернівецької обласної ради, а завідувача згаданого вище відділення лікарні Андрія Мартинова – Почесною грамотою Чернівецької обласної ради.

ДОВІДКОВО:

Понад 35 років тому, в січні 1982 року почала функціонувати обласна лікарня швидкої медичної допомоги м. Чернівці, яка спочатку мала назву - міська клінічна лікарня №1. Стільки ж років тут функціонує і дитяче ортопедо-травматологічне відділення, яке було переведено з дитячої міської лікарні по вул. Буковинській. Наразі відділення функціонує на 35 ліжок. Відділення є лікувально-діагностичним, консультативним та організаційно-методичним центром ортопедо-травматологічної допомоги дитячому населенню області. Відділення розташоване на 5-му поверсі установи, -  повідомляє прес-служба Чернівецької ОДА.  
 
Ремонтно-відновлювальні роботи по реконструкції відділення було розпочато у квітні 2018 року. За кошти Державного фонду регіонального розвитку за підтримки Чернівецької облдержадміністрації всього освоєно 8796,316 тис .грн., в т.ч. з державного бюджету – 7916,684 тис.грн., з обласного – 879,632 тис.грн.
 
 Ремонтно-відновлювальні роботи по реконструкції відділення було розпочато у квітні 2018 року. За кошти Державного фонду регіонального розвитку за підтримки Чернівецької облдержадміністрації та ради всього освоєно 8796,316 тис .грн., в т.ч. з державного бюджету – 7916,684 тис.грн., з обласного – 879,632 тис.грн.
 
Виконані наступні роботи:
  • Заміна системи опалення 5-6 поверхи в томі числі радіатори опалення;
  • Заміна системи водопостачання та каналізації 5-6 поверхи;
  • демонтажні роботи - вікна, двері, мережі електропостачання (в тому числі
    вимикачі, розетки, автомати, щитки, люстри), дерев'яних перегородок,
    сантехніки (умивальники, унітази, змішувачі), плитка на стінах та підлозі,
    стяжки;
  • влаштування систем електропостачання, електрообладнання (щити,
    автомати), люстри, бра, розетки, вимикачі, системи виклику медперсоналу,
    влаштування системи кварцування приміщень, аварійне освітлення;
  • влаштування системи пожежної сигналізації - датчики задимлення,
    оповіщення, кнопки сповіщення;
  • замінені вікна на металопластикові, влаштовані підвіконники;
  • замінені двері;
  • влаштовані перегородки з гіпсокартону, влаштовані метало-пластикові
    перегородки, стіни та стелі обшиті гіпсокартоном, виконані штукатурні
    роботи, виконані шпаклювальні та малярні роботи стін та стель, наклеєні
    багети, залиті стяжки підлог, влаштовано керамплитку на стінах та
    підлогах, малярні роботи;
  • влаштовані унітази, біде, умивальники, душеві, ванни, змішувачі.
1


КОМЕНТАРІ (1)

Коментарі, які містять образу певних людей чи національностей, нецензурні висловлювання та рекламу будуть видалятися без попередження.

avatar

ДФС

08 листопада 2018 08:54