У Лашківці вимагають повернути голову сільради

У Лашківці вимагають повернути голову сільради

08.07.2014, 21:48

Повернути сільського голову та провести вибори депутатів сільської ради вимагали від керівників облдержадміністрації мешканці сіл ЛашкІвка та ВИтилівка, що на Кіцманщині. Люди пояснили, що в їхніх селах процвітає хабарництво і єдина людина, яка намагалася цю ситуацію змінити, це сільський голова. Але корумповані депутати несправедливо відсторонили його від обов'язків.

Нагадаємо, 18 травня у будинку культури с.Лашківка було проведено громадські слухання, на яких обговорювали рішення сесії сільської ради від 15 травня цього року, в якому Лашківська сільська рада вирішила «достроково припинити повноваження сільського голови Івана Ілліча Ванчуляка у зв’язку із порушенням ним Конституції України, законів України та незабезпеченням наданих йому повноважень».

Але багато людей не розуміють і хотіли б знати, що саме порушив голова. Стурбовані таким рішенням депутатів представники територіальних громад сіл Лашківка і Витилівка, що входять до складу Лашківської сільської ради, ініціювали громадські слухання, щоб почути думку людей з цього приводу. Головуючим на зборах було обрано Бориса Нечая, секретарем — Тетяну Боднарюк. Запросили і всіх депутатів сільради, та виступила перед громадою тільки депутат Ольга Худик. Вона поінформувала про те, як 15 травня проходила сесія сільської ради.

«Сесія розпочалася з представлення депутатів, яких нещодавно обрали на проміжних виборах у Витилівці. Одразу після цього 12 із 16-ти депутатів висловили недовіру сільському голові, запропонували і своєю більшістю проголосували за внесення до порядку денного питання про дострокове припинення повноважень сільського голови Івана Ванчуляка. Голосування було таємне. Дванадцять депутатів проголосували «за» його усунення, двоє проголосували «проти», двоє не брали участі в голосуванні. Моя думка була така, що неправильно так робити, бо недовіру цій людині нема причин висловлювати. Сільський голова працював, багато чого зробив для села. Але ніхто цього чути не хотів», — зазначила Ольга Худик.

Висловити свою довіру і підтримку сільському голові прийшло на слухання близько двохсот громадян, які не погоджуються з рішенням депутатів. Вони обговорювали ситуацію, що склалася, разом шукали способи її вирішення. Було запропоновано 1 червня провести збори, на які запросити сільського голову і місцевих депутатів та заслухати їх звіти про діяльність. А також почути роз’яснення позиції депутатів щодо прийняття рішення про усунення сільського голови. Бо, виходить, що думки депутатів і громади не завжди збігаються.

У телефонній розмові секретар Лашківської сільської ради Наталія Сорохан підтвердила і зачитала рішення, прийняте на ХХІХ сесії сільської ради VI скликання. «Щодо причин усунення голови, пов’язаних із порушенням ним чинного законодавства, то вони зазначені в обґрунтуванні за підписом депутатів, оригінал якого знаходиться у сільраді, — повідомила Наталія Даріївна. — Також, зважаючи на необхідність прийняття організаційних заходів, сільська рада вирішила, що повноваження сільського голови тимчасово здійснює секретар сільради. Ці рішення опубліковані на сайті Лашківської сільської ради і з ними можна ознайомитися». Однак для ознайомлення з текстом обґрунтування депутатів місцевої ради, на основі якого було прийнято рішення про дострокове припинення повноважень сільського голови, секретар сільради порадила надіслати інформаційний запит. Відповідь на нього очікуємо.

Нині Іван Ванчуляк перебуває у лікарні. Про це повідомила на громадських слуханнях депутат районної ради, завідуюча неврологічним відділенням Кіцманської ЦРЛ Лілія Бойчук. З палати І.І.Ванчуляк коментує ситуацію так: «Мене безпідставно звинувачують у порушенні законів і Конституції України. Хотів би попросити всіх жителів сіл Лашківки і Витилівки, яким я, можливо, не надав вчасно відповідь, чи не прийняв у визначені законом терміни, або образив, звертатися до мене з письмовими заявами. Хай люди напишуть, що я порушив, тоді будемо з’ясовувати, по кожному окремому факту. Я готовий пояснити свої дії».

Про те, як буде складатися ситуація, ми інформуватимемо далі.

Христина ФЕДИК.

Джерело: газета "Вільне життя"

1


КОМЕНТАРІ (8)

Чому я і моя сім"я голосує за партію регіонів. Чому, пане Ванчуляк? І негідник же ви і з вами разом ті, хто бреше людям

avatar

Ванчуляк

08 липня 2014 19:08

Ще одна частина лашківської історії  http://freelife.cv.ua/golovne/4020-zhitel-lashkvki-vitilvki-27-chervnya-pketuvali-sesyu-lashkvskoyi-slradi-rozyshlisya-pslya-3-yi-godini-noch.html#.U7wwJ7G8vcs

avatar

111

08 липня 2014 20:55

Винен губернатор Ванзуряк який не хотів погоджувати головою Кіцманської адміністрації голос чернівецького майдану Юрія Скорейка,  це кіцманські регіонали зрозуміли як знак і почали піднімати громади проти рад.  А губернатор усунувся від штучних проблем, і переклав Кіцманський район своєму заму Рибаку бо це йому обіцяний округ до ВРУ

avatar

сторож ОДА

08 липня 2014 21:00

а чому  лиш Рибак зустрічався з людьми? А де ж хвалений радник губернатора Стьопка Терновецький? Він же ж так рвався бути головою Кіцманської рда..... Кажуть шо й дотепер хоче. Так чого не прийшов, не поговорив з людьми, не показав як він вболіває за жителів району а не лише за то шоб у крісло сісти? га? де той патріот кіцманської землі?

avatar

цікавий

08 липня 2014 22:26

2. Йося  

 

зарайський ти засранец прислуговуючий кулявлобам ГАНЬБА!
3. Йося  

 

і так! зарайський видалив усі коментарі про так званих "борців" та любителів фоток Бурбаків і імже подібних!!!! дай думаю як це ..... видаляє коментарі без матюка чи образи , напишу таке щоб сподобалося бурбаку федоруку і тим кого у нас на Буковині і в Чернівцях називають кулявлобами, бо скаже тоді "чесний" та безбонбонів "журналіст" кулявлобам

я страждаю,треба мені плату підняти і бонбонів побільше

і що ви думаєте?  ТАКІ ДА!!!! коментар цей залишився http://www.bukinfo.com.ua/show/news?lid=47528

avatar

!!!

09 липня 2014 09:04

avatar

Влад Осипенко

09 липня 2014 20:24

avatar

Колян

14 липня 2014 21:56

Скажіть будь ласка а чому тоді за цим Ванчуляком піднялось два села? А я скажу чому ... тому що продажні депутати піда.... лижуть щось у одного "крутелика" теж депутата, який возить їх по саунах і ресторанах і дає по 100 зелених, і цей самий "крутелик" зробив все так щоб Ванчуляк отримав судимість, і на скільки я знаю він робив це не раз. Тому спочатку дізнайтесь ситуацію а потім пишіть. Але що тут дізнаватись, погані коментарі пишуть депутати і їх друг Цоркін! Продажних засранців на вила!!!

avatar

Колян

14 липня 2014 22:02