У квітні приплив води до Дністровського водосховища очікується в межах 47% від норми

У квітні приплив води до Дністровського водосховища очікується в межах 47% від норми

02.04.2020, 09:08

Міжвідомча комісія з узгодження режимів роботи дніпровських та дністровських водосховищ вперше за понад 50 років узгодила он-лайн режими роботи водосховищ на квітень 2020 року.

Держводагентство у віддаленому режимі зібрало усі пропозиції учасників комісії та з урахуванням прогнозу водності від Укргідрометцентру узгодило оптимальні режими роботи дніпровських водосховищ у квітні 2020 року.

За інформацією Укргідрометцентру, у квітні приплив води до Дністровського водосховища очікується в межах 200-280 м3/с, або 47% від норми.

Така несприятлива гідрологічна ситуація склалася через відсутність достатнього снігонакопичення, температуру повітря вище норми та недобір опадів.

Враховуючи усі чинники, а саме гідрометеорологічну та водогосподарську обстановки у басейні Дністра, приплив до Дністровського водосховища та пропозиції учасників міжвідомчої комісії, усіх стейкхолдерів, як верхнього, так і нижнього Дністра, представників молдовської сторони, узгоджено оптимальний режим роботи Дністровського водосховища у квітні 2020 року.

Зокрема,

- для забезпечення водокористувачів на нижче розташованій українській ділянці Дністра, здійснюватиметься рівномірний попуск у нижній б’єф, витратами не менше ніж 110-120 м3/с;

- протягом квітня здійснюватиметься поступове наповнення водосховища до позначок 119,90-120,00 м БС;

- у разі формування дощового паводка витратами 400 м3/с і більше, буде додатково розглянуто можливість здійснення еколого-репродукційного попуску.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Україні ще вирішують як скидати у квітні частину води з Дністровського водосховища

1