У Красноїльську облили фарбою білборд із зображенням Президента України та настоятеля Православної церкви України митрополита Епіфанія

У Красноїльську облили фарбою білборд із зображенням Президента України та настоятеля Православної церкви України митрополита Епіфанія

22.01.2019, 13:31

Інформація прес-служби Чернівецької територіальної організації Партії "БПП "Солідарність" з приводу зумисного ушкодження білборда 21.01.2019 року із зображенням Президента України та настоятеля Православної Церкви України Митрополита Епіфанія у Красноїльську (на фото)

Заява Секретаріату Чернівецької територіальної організації Партії "БПП "Солідарність"

Учора при в'їзді у смт Красноїльськ з боку Сторожинця невідомі зловмисники облили фарбою білборд, на якому зображений Президент України та Митрополит Епіфаній у процесі отримання Томосу. Місцеві мешканці повідомили про це керівництво Чернівецької територіальної організації Партії "БПП  "Солідарність".

Наразі поліція осіб причетних до таких протиправних дій ще не встановила. Випадки, коли нищать рекламні білборди та сіті-лайти, на жаль, є непоодинокими в області. Прикро, але винуватців та замовників досі не встановлено.

Ми вважаємо, те, що сталося у Красноїльську, є сигналом того, що хтось на Буковині прагне на догоду Москві посіяти розбрат між вірянами, оскільки згадані дії позбавлені ознак звичайного хуліганства і носять чітке політичне забарвлення.

Такі дії зловмисників очевидно є замовними і органічно вписуються у загальну картину дискредитації української влади та нашої держави, яку розгорнули російські емісари та п'ята колона Путіна, у тому числі дехто з місцевих клерикалів.

Зрозуміло, що головною метою авторів провокації є дестабілізація ситуації у переддень президентських виборів, налаштування людей один проти одного, зрив державотворчих процесів, які втілює Петро Порошенко.

Не секрет, що Кремль покладає великі надії на вибори, очікуючи зміни влади на проросійську. Для цього до участі у наших перегонах ним мобілізована ціла ударна група проросійських кандидатів, яка має реалізувати цей задум на практиці.

Подібні провокації засвідчують, що протистояння буде жорстким, і ворог ні перед чим не зупиниться. Тому потрібна активна протидія таким проявам. Наша держава, наші силові структури мають достатній ресурс, щоби навести порядок і гарантувати людям право на демократичне волевиявлення як у виборчому, так і у церковному питанні.  

Тож ми закликаємо керівників місцевої влади, поліції, СБУ якнайшвидше розслідувати цю провокацію та встановити, хто за нею стоїть.

Вадим Руссу

керівник Секретаріату Чернівецької територіальної організації Партії "БПП "Солідарність"

Повідомляє прес-служба Чернівецької терорганізації Партії "БПП "Соладірність"

 

1


КОМЕНТАРІ (1)

А на що від контрабандного із сумішшю сепаратизму кодла можна сподіватися?

avatar

міхал

22 січня 2019 20:51