У Красноїльській ОТГ урочисто відкрили школу мистецтв: Рибак каже, що це гарний приклад позитивних наслідків децентраліазції

У Красноїльській ОТГ урочисто відкрили школу мистецтв: Рибак каже, що це гарний приклад позитивних наслідків децентраліазції

31.01.2019, 22:08

Сьогодні у Красноїльській ОТГ, що на Сторожинеччині, урочисто відкрито школу мистецтв. Цей край, в якому переплелися українська, румунська та польська культури, славиться своїми талановитими мешканцями. Чого тільки варта автентична Красноїльська Маланка, подивитися на яку приїжджають люди з усього світу.

Тут бережуть свої традиції та передають їх із покоління в покоління. Тому й не дивно, що місцеві діти завзято займаються музикою, співами, танцями та із задоволенням розвивають свої здібності. Школа мистецтв була сформована ще в минулому році, але учням доводилося навчатися в не пристосованих приміщеннях селищної ради, будинку культури, а також гімназії.

Та завдяки реформі децентралізації, яка запроваджена в Україні Президентом Петром Порошенком та підтримана Урядом і Верховною Радою, мешканці Красноїльської ОТГ отримали державну субвенцію на розвиток інфраструктури, кошти якої вирішили спрямувати на ремонт та обладнання приміщення для відкриття у селищі мистецького простору.

І вже сьогодні 65 учнів мають можливість відвідувати уроки вокалу, фортепіано, гри на гітарі, бандурі, цимбалах, а також духових та ударних інструментах у нових, відповідно обладнаних класах. Крім цього, у закладі розміщено бібліотеку та читацький простір.

Тож для культурного виховання дітей створені всі необхідні умови.

Це гарний приклад розвитку об’єднаної територіальної громади, яка завдяки реформі децентралізації має можливість самостійно вирішувати, на які інфраструктурні об’єкти спрямовувати кошти з державного бюджету. Тож перебуваючи сьогодні на заході, народний депутат України Іван Рибак привітав дітей, вчителів та батьків із важливою для громади подією. Побажав учням успіхів, натхнення та побільше перемог у конкурсах і фестивалях.

1