У Клічука вирішили ігнорувати рекомендації комісії Ковалюка про сертифікати у громадському транспорті

У Клічука вирішили ігнорувати рекомендації комісії Ковалюка про сертифікати у громадському транспорті

25.10.2021, 15:56

У Чернівецькій міськїй раді розповіли, що поки міський громадський транспорт їздитиме без змін.

Про це повідомили у прес-службі міськради.

"Наразі ми в помаранчевій зоні, обмеження якої аналогічні до жовтої. Тому поки без змін. При зміні ситуації – проінформуємо додатково. Зважайте, що коли місто потрапить в "червону" зону, для проїзду в громтранспорті потрібні будуть сертифікати про вакцинацію або результат негативного ПЛР-тесту. Тому, якщо ще не вакцинувалися, – радимо це виправити", - сказали у міській раді.

Нагадаємо, на своєму засіданні обласна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій  23 жовтня ухвалила рішення, яке пропонує дозволити відвідування закладів громадського харчування, спортивних, культурних, розважальних та інших установи лише за наявності сертифіката про вакцинацію, або документу, що свідчить про одужання від COVID-19. Підходить також ПЛР-тест чи експрес-тест, який чинний 72 години. Такі обмеження стосуються й громадського транспорту, нерегулярних та регулярних перевезень в області.

 Заборонено проведення культурних масових заходів, крім роботи автоконцертів, автокінотеатрів тощо. Не можна перебувати у громадських місцях без засобів захисту. 

Необхідність таких обмежень голова Чернівецької ОДА Сергій Осачук обґрунтував тим, що «ми за крок до «червоної зони». З кожним днем на Буковині показник захворюваності на коронавірус зростає. Уникнути повного локдауну ми можемо, лише посиливши карантинні заходи».

 Частково використано матеріали molbuk.ua

1