У Кіцмані на День міста відкрили пам’ятник Т.Г.Шевченкові

У Кіцмані на День міста відкрили пам’ятник Т.Г.Шевченкові

12.07.2018, 16:46

Найурочистішою і, без перебільшення, найочікуванішою подією в День міста у Кіцмані стало відкриття пам‘ятника Т.Г.Шевченкові.    

 Привітали кіцманчан та гостей міста із цією знаковою непересічною подією, яка символічно відбулася у день храмового свята, голова облдержадміністрації Олександр Фищук, голова обласної ради Іван Мунтян, народний депутат Іван Рибак, голова районної організації Всеукраїнського товариства «Просвіта» Уляна Деревенко.  

 ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Іван Рибак привітав буковинців, друзів, колег, виборців, думкою і підтримкою яких дуже дорожить, з річницею славного міста Кіцмань

Міський голова Кіцманської ОТГ Сергій Булега у своєму виступі розповів, з якими труднощами стикалася громада району і міста за десять років з того часу, як виникла ідея спорудити пам’ятник Кобзареві у райцентрі. Він подякував усім, хто долучався, збирав кошти на монумент: «Цей пам’ятник Кобзарю є народним пам’ятником кіцманчан. Більше десяти років минуло від ідеї до втілення цього задуму в життя, — сказав С.Б.Булега. — Гортаючи списки тих, хто збирав кошти на його спорудження, я побачив там пожертви від людей і організацій, установ, приватних підприємців, громадських організацій, політичних партій практично з усіх населених пунктів Кіцманського району. Цей пам’ятник придбаний і вистражданий всією громадою міста та району. В цьому його сила, його енергетика. Саме сьогодні, коли Україна знаходиться в стані неоголошеної війни, коли нам потрібні такі події, Бог допоміг, щоб цей пам’ятник був відкритий».

На відкритті пам’ятника Українському Пророку були присутні та поклади квіти до його підніжжя т.в.о. голови райдержадміністрації Юрій Косар, заступник голови районної ради Іван Гулей, начальник управління культури ОДА Віра Китайгородська, заступник голови обласного об’єднання Всеукраїнського товариства «Просвіта» імені Тараса Шевченка Іван Дерда, жителі міста та району, гості Кіцманщини.

Джерело: http://freelife.cv.ua/ 

1