У кінці липня у Чернівцях створять перший в Україні Яблуневий Кластер

У кінці липня у Чернівцях створять перший в Україні Яблуневий Кластер

28.07.2015, 02:39

31 липня 2015р. у Чернівцях з ініціативи «Українського агентства кластерного розвиткуКЛАСТ-УА»** зберуться представники яблуневого та суміжного з ним бізнесу, представники науково-дослідницьких та освітніх закладів, представники громадських організацій та органів місцевої влади для участі в сесії по створенню першого в Україні яблуневого кластеру – Chernivtsi Apple Cluster (CAC). В сесії також приймуть участь представники всеукраїнських  та регіональних ЗМІ. 

Мета проведення сесії:

  • надати інформацію про Європейський досвід кластерних ініціатив та можливості й вигоди, пов’язані з діяльністю кластерів для бізнесу, науково-дослідницьких та освітніх закладів, громадських організацій та органів місцевої влади

 

  • виявити потенційних учасників Чернівецького Яблуневого Кластеру
  • визначити пріоритетні проекті для реалізації та ключові проблеми, що можуть бути вирішені в рамках діяльності кластеру

Кластерна модель розвитку спрямована на забезпечення довгострокового економічного розвитку учасників кластеру та підвищення їх конкурентоспроможності.

КЛАСТ-УА впроваджує в українській економіці кластерну політику та інновації, що підтримують співробітництво на локальному, регіональному, національному та міжнародному рівнях. Ми забезпечуємо взаємодію учасників кластерівнаетапі ініціації створення та їх подальшого розвитку.

Дата та місце проведення сесії:

31 Липня 2015 року, ПОЧАТОК о 09:00

Місце проведення: Horizont Business Hub, вул. О.Доброго 4, м.ЧЕРНІВЦІ

Участь в сесії БЕЗКОШТОВНА.

 

Контактна  інформація для  акредитації представників ЗМІ

Валерій Мірочник

Віце-Президент з маркетингу

ГО «Українське агентство кластерного розвитку КЛАСТ-УА»

Mob: +38 067 467 42 37  | Tel/Fax: +38 (044) 205-40-05/06

[email protected] | www.clust-ua.org

 

 *Про Кластери

Кластер - це добровільне об'єднання підприємницьких структур конкретної галузі економіки, які тісно співпрацюють із науковими (освітніми) установами, громадськими організаціями та органами місцевої влади на чітко визначеній території з метою підвищення конкурентоздатності власної продукції і сприяння економічному розвитку регіону.

Кластерна політика створюється для підтримки провідних галузей економіки і сфокусована на розвитку малого та середнього бізнесу, через активне впровадження інновацій.

На сьогоднішній день однією з основних переваг кластерного підходу в економічному розвитку країни є збереження частки ринку і виживання самого підприємства в умовах кризи.

**Про Українське агентство кластерного розвитку Clust-UA

            Українське агентство кластерного розвитку Clust-UA, неурядова і неприбуткова організація, метою якої є - допомогти Україні стати важливою частиною глобальної економіки, шляхом створення та підвищення ефективності українських кластерів.

 

КЛАСТ-УА є першим та єдиним в Україні членом міжнародного інноваційного та кластерного об’єднання TCI Network www.tci-network.org, що налічує 900 учасників з 42 країн світу.

Детальніше про діяльність Clust-UA можна дізнатися на  www.clust-ua.org

1