У храмі Святого Духа в Путилі освятили іконостас

У храмі Святого Духа в Путилі освятили іконостас

17.06.2019, 09:07

На Св. Трійцю в Путилі освятили іконостас

У день Святої Трійці в гірському селищі Путила Митрополит Чернівецький і Буковинський Данило звершив чин освячення іконостасу. Храм Святого Духа в Путилі є новим храмом, побудованим і освяченим років п'ять тому. І ось, ще одна важлива подія відбулася в житті місцевої парафії. Громада нарешті завершила встановлення іконостасу і запросила освятити його владику Данила.

Про це повідомляє сайт Православні Буковини.

Поряд з освяченням іконостасу відбулася хіротонія у священники одного з випускників Львівської духовної семінарії. 

Свою проповідь владика Данило присвятив святій Трійці. Свята Трійця — важлива догма для православних християн. Це поняття об’єднує разом три особи Бога. 

Згідно з символом віри, прийнятим на Першому Нікейському соборі, Бог має три особи: Бог-Отець, Бог-Син і Бог Дух Святий; всі ці особи є, однак, єдиним Богом, і кожна з них є повністю всемогутнім і єдиним Богом, і серед цих осіб нема більшої або меншої. Бог визнається всемогутнім, вічним і безмежним. Будучи єдиними і неподільними за природою, три постаті Бога, однак, відрізняються походженням та взаємними відносинами. Так, Бог-Отець народжує Бога-Сина, а Сам не походить ні від кого, Бог-Син народжується від Бога Отця, а Дух Святий сходить від Отця.

1