У Каспрука немає проблем зі сміттям?

У Каспрука немає проблем зі сміттям?

23.06.2017, 11:58

Поки ситуацією навколо вивезення сміття зі Львова займається ціла урядова комісія з міністрів і екологів, а в Києві біля будівлі АП голодують однопартійці Андрія Садового з вимогою зняти «сміттєву блокаду», аналітики «Слова і Діла» підготували огляд обіцянок мерів великих міст країни щодо вивезення і переробки побутових відходів.

За даними аналітиків порталу, мери понад половини обласних центрів України давали ті чи інші обіцянки щодо утилізації сміття.

 

Андрій Садовий

Міський голова Львова

Садовий пообіцяв ліквідувати Грибовицьке сміттєзвалищеСказано 6 вересня 2011 р. Статус обіцянки: НЕ ВИКОНАНО

 Безумовним чемпіоном за кількістю таких обіцянок, як нескладно здогадатися, був саме Садовий. Із 2006 року він обіцяє місцевим жителям вирішити проблему Грибовицького сміттєвого полігону, проте з того часу він вже провалив свою датовану 2011 роком обіцянку раз і назавжди ліквідувати звалище в Грибовичах.

Після загибелі чотирьох людей під час пожежі на звалищі в травні 2016 року мер Львова встиг дати з десяток нових «сміттєвих» обіцянок.

Найактуальнішими з них є три: побудувати сміттєпереробний завод, полігон твердих відходів і комплекс із сортування сміття та рекультивувати Грибовицьке сміттєзвалище.

Що стосується інших мерів, в активі яких є провалені обіцянки щодо побутових відходів, то аналітики порталу нарахували ще двох: це міські голови Полтави Олександр Мамай та Тернополя Сергій Надал.

 

 Так, Надал ще в 2010 році обіцяв ввести в експлуатацію сміттєсортувальну лінію, а в 2013 – побудувати полігон для рідких відходів. У свою чергу Мамай теж провалив обіцянку 2010 року збудувати сміттєпереробний завод.

Єдиним мером, у якого на сьогодні є виконані обіцянки щодо вирішення проблеми побутових відходів, є міський голова Рівного Володимир Хомко. Ще в 2012 році завершилося будівництво сміттєпереробного заводу і він розпочав роботу. Варто зазначити, що обидві обіцянки політика були програмними.

 Володимир Хомко

Міський голова Рівного

Хомко має намір побудувати сміттєпереробний завод у найближчому майбутньомуСказано 26 березня 2009 р.Статус обіцянки:ВИКОНАНО

 Обіцянки інших міських голів на цю тему можна поділити на два типи – це будівництво потужностей з переробки сміття або полігонів для його зберігання, чи досить слизькі запевнення про «вирішення проблеми» зі сміттям.

Джерело: https://www.slovoidilo.ua/2017/06/22/infografika/polityka/yak-dolayut-smittyevu-kryzu-mery-ukrayiny

1


КОМЕНТАРІ (1)

Юра Чорней опустився нижче влінтуса. Яке відношення до даної статті має Володимир Бешлей?

avatar

1

23 червня 2017 15:28