У Каспрука хочуть оголосити конкурс на будівництво школи на земельній ділянці, яку суд  визнав власністю обласної ради

У Каспрука хочуть оголосити конкурс на будівництво школи на земельній ділянці, яку суд визнав власністю обласної ради

29.12.2019, 14:25

Йдеться про земельну ділянку, розташовану за адресою вулиця Текстильників, 1. Наразі навколо цієї землі площею півтора гектара триває господарська суперечка між Чернівецькою обласною та міською радою. Нещодавно київський суд визнав, що спірна ділянка належить до земель області. Про це у прямому ефірі UA: БУКОВИНА повідомив голова Чернівецької обласної ради Іван Мунтян.

– Цю ділянку обласна рада отримала ще до того, як я став її головою. Не я оформлював на неї право власності, а міська рада передала її обласній. Насправді у цьому питанні присутня політична складова. Дехто хоче перенести конфлікт, який існує у місті, на обласну раду, - сказав Іван Мунтян 26 грудня в ефірі програми #Звіти_наживо на UA: БУКОВИНА.  – Чернівецька міська рада звернулася до суду щодо нібито незаконного оформлення Чернівецькою обласною радою права власності на цю земельну ділянку. Минулого тижня київський суд виніс рішення, що Чернівецька обласна рада володіє цією земельною ділянкою законно. Можете переглянуте відповідне рішення у реєстрі судових рішень. Жодних інших тлумачень тут бути не може. Тим більше не можна говорити про те, нібито обласна рада прийняла якесь рішення з порушенням.  Суд поставив крапку у цьому питанні. Хочете судитися далі? Будь ласка, виграємо і наступні суди.

- Стосовно питання забудови цієї земельної ділянки, то воно не належить до моєї одноосібної компетенції, як голови обласної ради.   До обласної ради звернулися учасники АТО/ООС, представники інших пільгових категорій громадян, які стоять у черзі на отримання житла. І це є одним з тих пріоритетів, на якому буквального цього тижня наголосив під час наради у Києві Президент України. Керівникам областей було дано доручення забезпечувати житлом переміщених осіб, воїнів АТО тощо. В цьому і полягає наша робота, - підсумував Іван Мунтян.   

ДОВІДКОВО:

У Чернівцях наполягають на тому, що десять років тому Чернівецька міська рада надала області  цю землю не у власність, а тільки у безоплатну оренду. Ще за якийсь час, а саме 2013 року, Чернівецька міська рада постановила, що на цій землі має бути збудовано школу. Відповідні зміни, нібито, зафіксовано у Генеральному плані і детальному розробленому плані розвитку цієї території.  

А незабаром з’ясувалося, що земля вже не належить територіальній громаді Чернівців. 2014 року Чернівецька обласна рада дозволила своєму комунальному підприємству -  Центру комунального майна розробити технічну документацію щодо поділу цієї земельної ділянки на дві менших.  Кожній ділянці присвоїли кадастровий номер і зареєстрували як власність Чернівецької обласної ради. Тому будувати тут школу вже не можна.

21 грудня 2017 року Чернівецька обласна рада оголосила інвестиційний конкурс для залучення інвестора з метою будівництва на цій ділянці дванадцятиповерхового будинку, проте згодом рішення скасували. Депутати Чернівецької обласної ради підтримали ініціативу свого голови Івана Мунтяна: 1 лютого 2019 року обласна рада розірвала угоду з підрядником про будівництво на земельній ділянці за адресою, вулиця Текстильників, 1.

Тим часом на сайті міськради з’явився проект рішення, розгляд якого очікується на сесії міськради 30 січня 2020 року, про підтримку місцевої ініціативи про формування земельної ділянки в мікрорайоні "Хабаківка" за адресою пров. Текстильників, 1 для будівництва школи, відповідно до детального плану території.

Депутатам пропонують  закласти кошти в бюджеті на 2020 р. на проведення архітектурного конкурсу та виготовлення проектно-кошторисної документації на будівництво школи в порядку реалізації місцевої ініціативи.

Водночас пропонується закласти в бюджет міста на 2020 р. гроші на проведення архітектурного конкурсу та виготовлення проектно-кошторисної документації на будівництво школи за адресою провул. Текстильників, 1, згідно детального плану за №965 від 29.08.2013р., прийнятого рішенням міської ради.

Фото: скріншот програми #Звіти_наживо на UA: БУКОВИНА

1