У Каспрука дослухалися до Мельничука і перенесли час відкриття Дня вуличної музики у Чернівцях

У Каспрука дослухалися до Мельничука і перенесли час відкриття Дня вуличної музики у Чернівцях

17.05.2019, 13:44
Свободівці закликають організаторів Дня вуличної музики 19 травня перенести  захід після скорботного молебня в пам»ять про жертв політичних репресій. Про це повідомляє Прес-служба Чернівецької обласної організації ВО "Свобода". 
 
  У третю неділю травня в усіх містах України відзначають День вуличної музики. Цього року таке свято у Чернівцях запланували на 19 травня.  З розумінням та підтримкою ставимось до проведення у Чернівцях заходів до Дня вуличної музики - одного з найбільш масштабних волонтерських проектів у світі. Разом з тим, у третю неділю травня, а нинішнього року це припадає саме на 19 05 19, в Україні відзначатимуть День пам’яті жертв політичних репресій. Традиційно, в цей скорботний день, на території Національного історико-меморіального заповідника «Биківнянські могили», вищі особи держави вшановуватимуть пам'ять жертв політичних репресій в Україні.
 
 Покладання квітів до пам'ятних знаків відбуватимуться також по всій країні, жалобні віче і церемонії заплановано провести і у Чернівцях. О 13 00 біля пам’ятника жертвам голодоморів та політичних репресій відбудеться спільний молебень та траурний мітинг. Захід присвячений пам»яті жертвам політичних репресій, Дню скорботи і пам'яті жертв депортації кримськотатарського народу.
 
 Отож заходи звеселяючого характеру в цей час є недоречними. З цього приводу публічно звертаємося насамперед до організаторів Дня вуличної музики у Чернівцях - з розумінням поставитися до потреби вшанування жертв політичних репресій та перенести захід на інший день або хоча б відтермінувати їх початок на другу половину дня після 15 години. Також закликаємо всіх учасників та поціновувачів вуличного мистецтва о 13 00 взяти участь у проведенні спільного молебню за жертвами політичних репресій.
 
  Звертаємося до керівництва Чернівецької області та міста Чернівці підтримати нашу вимогу, адже одночасне проведення жалобної церемонії і розважального заходу є моральною наругою над пам»яттю людей, які віддали життя за Україну.
 
-  Закликаю всіх чернівчан, жителів області зібратися в цей день біля могил, пам»ятних знаків  для того, щоб пом'янути замучених у сталінських тюрмах і концтаборах. Для того, аби ніхто й ніколи не забув катастрофи, яку пережив український народ у ХХ столітті. Ми маємо зберігати й плекати пам’ять про своє трагічне минуле, адже народ без історичної пам’яті не може називатися нацією, - прокоментував заяву голова Чернівецької обласної організації ВО «Свобода» Віталій Мельничук.
 
Як повідомили в мерії, в програму Дня вуличної музики 19 травня внесено зміниВідкриття,  призначене  на  12  годину,  не  відбудеться.  Всі  заходи розпочнуться з 15 години на визначених локаціях.

19  травня  з  нагоди Дня пам'яті жертв політичних репресій відбудеться покладання  вінків  та  квітів до пам'ятника жертвам голодомору на розі вулиць Руської та Т.Шевченка о 13 годині.
 
ДОВІДКОВО: 

День Вуличної Музики 2019

 Про захід

День Вуличної Музики  (ДВМ) – це один із найбільш масштабних волонтерських проектів у світі. У Чернівцях ДВМ відбуватиметься вже  6-тий рік поспіль.   

 До участі у ДВМ-2019  зголосилося майже 500 виконавців, в т.ч. 90 гуртів,  з міста Чернівці та області! Цього року до нас завітають також музиканти  з інших міст України!

 Коли:

У третю неділю травня, відзначається День Вуличної Музики. На вулиці своїх міст виходять сотні музикантів професіоналів та аматорів, які грають і співають свою музику. Цього року Свято у Чернівцях відбудеться 19 травня і триватиме з 14:00 до 22:00, а також нічна частина з 19:00 до 07:00.

 Реєстрація:

Реєстрація  музикантів волонтерів, партнерів ДВМ тривала на  сайті dvm.cv.ua з 1 квітня до 12 травня,  була  відкритою, доступною для усіх бажаючих.

Вже традиційно команда Дня Вуличної Музики в Чернівцях свідомо не буде оголошувати весь список заявлених учасників, а також час та місце виступів музикантів, щоб:

  • уникнути великого скупчення людей в одному місці та задля рівномірного розподілу слухачів на всіх локаціях, адже вулиця – це все ж таки не спеціалізований концертний майданчик

  • виступи стали для глядачів сюрпризом.

 Ознайомитись з учасниками, які будуть виступати на сценах ДВМ можна на   facebook.com/smdche

  Місця проведення

У Чернівцях цього року працюватиме 5 локацій ДВМ :

4 денних сцен +1 нічна 

  • Сцена «Фолк-Kласична» – місце проведення (сходи Ратуші)

Початок 14:00  – закінчення 22:00

Жанри спрямування: український, румунський, польський фольклор, слов’янський етнос, класична музика.

  • Сцена «Акустична» – місце проведення (вул.О.Кобилянської,  біля Панської гуральні)

початок 14:00 – закінчення 22:00

Жанри спрямування: акустична музика, реггі, рок, фолк.

  • Сцена  «Молодіжна» – місце проведення (Театральна площа )

початок 14:00 – закінчення 22:00

Жанри спрямування: реп, хіп-хоп, вуличні танці.

  • Сцена «Рок» – місце проведення (вул. О.Кобилянської, біля Целанівського центру)

початок 14:00 – закінчення 22:00

Жанри спрямування: поп-рок, джаз, фанк, інді, рок.

  • Нічна сцена - місце проведення Чернівецький пляж, «Маяк» на Пруті

початок 19:00 – закінчення 07:00

Жанри спрямування: електронна музика різних спрямувань.

Додаткові події ДВМ 2019:

  • Ярмарка хендмейду ( вул. О.Кобилянської)

  • ChernivtsyTalks (простір Belle Vue на вул. О.Кобилянської)

початок о 15:00

Лекція у форматі ChernivtsіTalks , яка охоплює 4 теми:

  • Сергій Кушнір "Як створюється День вуличної музики"

  • Олександр Сушинський  "Аут_антична імпровізаційна музика"

  • Вікторія Медведко "Клезмерська музика"

  • Артем Жук "Концертний менеджмент"

  • кінопоказ початок о 18:00 

Цілі, яких ми бажаємо досягти за допомогою проекту День Вуличної Музики:

• Організація активного відпочинку молоді.

• Збільшення інтересу до музики як чернівчан, так і гостей міста.

• Розвиток творчих здібностей музикантів, відкриття їх талантів більшому загалу.

• Підвищення туристичної привабливості міста Чернівці.

• Онлайн трансляції та створення власного медіа контенту - для розповсюдження інформації заходу за межами міста та країни.

1