У Мунтяна просять Порошенка повернути звання «Герой України» Бандері й Шухевичу, а у Каспрука не підтримали повернення графи 'національність'

У Мунтяна просять Порошенка повернути звання «Герой України» Бандері й Шухевичу, а у Каспрука не підтримали повернення графи "національність"

07.12.2017, 16:36

Чернівецька обласна рада ухвалила рішення про звернення до президента Петра Порошенка з проханням повернути звання "Герой України" Степану Бандері й Роману Шухевичу та присвоїти це звання Євгену Коновальцю.

Відповідне рішення було ухвалене сьогодні більшістю голосів депутатів на черговій сесії облради.

"Відновлення звання Героїв України Степану Бандері та Роману Шухевичу, присвоєння звання Героя України Євгену Коновальцю є не тільки вимогою історичної справедливості, але й однією з вимог Революції Гідності. Степан Бандера, Роман Шухевич та Євген Коновалець для мільйонів українців завжди були, і будуть українськими Героями. Їхня безкомпромісна боротьба за соборну, суверенну та незалежну Україну - яскравий приклад для нинішнього та майбутніх поколінь", - йдеться у тексті звернення, автором якого є керівник фракції "Свобода" Віталій Мельничук.

Нагадаємо, 9 жовтня Чернівецька міська рада ухвалила рішення про звернення до президента Петра Порошенка щодо повернення Роману Шухевичу та Степану Бандері звання Героїв України.

Водночас, Чернівецька міська рада відмовилась підтримувати рішення про звернення до президента Петра Порошенка й Кабінету міністрів України щодо повернення графи "національність" у реєстраційних документах.

Відповідний проект рішення, автором якого є депутат від "Свободи" Назар Моклович, під час двох спроб голосування підтримали 10 і 9 депутатів відповідно.

Як раніше повідомлялося, у проекті звернення йшлося про пропозицію керівникам вищих органів влади ухвалити законопроект про поновлення графи "національність" у державних реєстраційних документах.

Цей проект рішення викликав різкі дискусії та обговорення у соцмережах.

Як відомо, у серпні 2011 року Вищий адмінсуд залишив у силі попередні рішення двох донецьких судів, які визнавали незаконним Указ президента Віктора Ющенка про нагородження Шухевича і Бандери відзнакою "Герой України".

Джерело: molbuk.ua

1