У громаді на Буковині другий день перекривають дорогу через бездіяльність 'Чернівцігазу'

У громаді на Буковині другий день перекривають дорогу через бездіяльність "Чернівцігазу"

23.11.2021, 12:43

У селі Банилів Чернівецької області приблизно 70 людей другий день перекривають дорогу. Вони вимагають відремонтувати газопровід, який торік зруйнувала паводкова хвиля.

Про це передає кореспондентка Суспільного.

Жителі перекривають дорогу у центрі села. Вони безперервно ходять пішохідним переходом, пропускають лише швидку допомогу. Таким чином вимагають відремонтувати газопровід "Джурів-Банилів", який у 2020 році зруйнувала паводкова хвиля.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Чернівцігаз» відмовився виконувати свої ліцензійні зобов’язання та лагодити пошкоджений газопровід «Джурів – Банилів», - ЧОДА

За словами місцевої жительки Наталія Тимошенко, дорогу перекривають з 8 ранку.

"Нас не можуть почути вже майже два роки. Вдома холодно, гріємося камінами. Якщо до нас не дослухаються — перекриємо міжнародну трасу в Мамаївцях", — каже Наталія.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Чернівцігаз" з Гордою спровокували буковинців на чергове перекриття дороги у селі Банилів: чому бездіє СБУ? (ОНОВЛЕНО)

22 листопада дорогу перекривали приблизно 50 людей. Вони стояли на двох ділянках.

Влітку газ місцевим жителям подавали через тимчасовий газопровід. Він придатний лише для використання у теплу пору, бо зі зниженням температури тиск в ньому падає.

Наприкінці жовтня цього року уряд виділив майже 9 мільйонів гривень на відновлення газопроводу "Джурів-Банилів". Заступник голови ОДА Богдан Ковалюк сказав, що відновити провід мають до кінця листопада.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Газові пірати спробують взяти у заручники Чернівці і чернівчан

Що відомо

12 листопада стало відомо, що у селі Банилів від газу відключили 650 домогосподарств. Загалом у селі понад чотири тисячі споживачів газу. Ще стільки ж у п'яти селах Банилівської громади. Раніше постачання вже відключили у жителів сіл Бережонка, Бережниця та Коритне.

У червні минулого року паводок пошкодив газопровід "Джурів-Банилів", який обслуговував шість населених пунктів. Газ подавали тимчасовим газопроводом, який за гроші компанії побудувало підприємство "Чернівцігаз".

Раніше у коментарі Суспільному голова правління компанії Віктор Горда сказав, що тимчасовим газопроводом можна користуватись допоки добова температура не опуститься до менш як п'ять градусів.

У громаді області через відсутність газу в школі продовжили дистанційне навчання.

Джерело: https://suspilne.media/183143-u-gromadi-na-bukovini-drugij-den-perekrivaut-dorogu-cerez-vidklucenna-gazu/

1