У  Хотинській фортеці почали готуватися  до відзначення 400-річчя Хотинської битви

У Хотинській фортеці почали готуватися до відзначення 400-річчя Хотинської битви

19.01.2021, 18:12

На території Хотинської фортеці планують провести триденний фестиваль із залученням українських та іноземних реконструкторів.

У Державному історико-архітектурному заповіднику «Хотинська фортеця» почали підготовку до відзначення 400-річчя Хотинської битви, яка відбулася у 1621 році. Цю пам'ятну дату планують відсвяткувати на державному рівні.

Про це кореспонденту ІА АСС розповіла директорка заповідника Єлизавета Буйновська.

«Наприкінці минулого року була прийнята постанова про відзначення пам'ятних дат на державному рівні, в яку увійшло і наше 400-річчя Хотинської битви. Наразі ми маємо угоду з товариством військової реконструкції із Кам'янця-Подільського та заклали власні кошти на проведення реконструкції тих історичних подій. Також будуть залучені реконструктори з Польщі, Литви, які уже дали попередню згоду на участь у цих заходах», - повідомила директорка Хотинської фортеці.

 За її словами, попередньо мова йшла про те, що 400-у річницю цієї події будуть відзначати триденним фестивалем із реконструкцією історичних подій та різними розважальними локаціями.

"Наразі мова йде про 10-12 вересня. Саме на цей період погодились приїхати реконструктори із Польщі, бо у них там дуже щільний графік. Але можливо, що ці дати ще трохи посунуться. Сподіваємось, що до того часу вже не буде таких карантинних обмежень», - додала Єлизавета Буйновська.

Джерело: https://acc.cv.ua/ 

1