У Хотині Тараса Шевченка 'випустили' з психлікарні

У Хотині Тараса Шевченка "випустили" з психлікарні

07.06.2013, 21:42

Хотинська міська рада відмінила своє рішення, яким пам’ятник Тарасові Шевченку було вирішено встановити в Хотинському психоневрологічному будинку-інтернаті.

Про це повідомив народний депутат України (фракція «Батьківщина»), голова підкомітету з питань охорони та популяризації культурної спадщини Олександр Бригинець.

На звернення Бригинця, фракцією політичної партії «Фронт змін» в Хотинській міській раді на сесію ради 16 травня 2013 року був внесений проект рішення про встановлення пам’ятника на території центрального корпусу Хотинського технікуму Подільського державного аграрно-технічного університету, який одноголосно підтримали депутати.

«Я радий, що з третьої спроби мене все ж таки почули. Нарешті пам’ятник Кобзареві зайняв достойне місце, де його може бачити широкий загал. Вірю в те, що до святкування 200-річчя з дня народження Т. Шевченка цей пам’ятник вже буде стояти у навчальному зак ладі, а не на закритій території закритій лікарні», - висловив сподівання О. Бригинець.

Нагадаємо, депутати Хотинської міської ради під час 17-ї сесії 6-го скликання, прийняли рішення встановити пам’ятник Тарасові Шевченку, який минулого року було передано місцевій громаді, в Хотинському психоневрологічному будинку-інтернаті. Своє рішення депутати мотивували тим, що через невеликі розміри пам’ятника його недоцільно було розташовувати на вулицях міста, бо він дисонував би з більшими за розміром пам’ятниками Хотина.

Тому нардеп звернувся до лідерів трьох політичних сил, які мають найбільші фракції у Хотинській міській раді (ПР, Фронт змін, Єдиний центр) з проханням вивчити ситуацію і дати доручення депутатам їхніх політичних сил відповідально поставитися до української історії та культури.

ВІДЕОКОМЕНТАР:

1