У Хотині судитимуть  екс-головного лісівника Закарпаття, якого підозрюють в хабарі 100 тис грн

У Хотині судитимуть екс-головного лісівника Закарпаття, якого підозрюють в хабарі 100 тис грн

07.05.2021, 13:43

У Чернівецькій області Хотинський районний суд розгляне справу щодо колишнього керівника Закарпатського обласного управління лісового та мисливського господарства і трьох посадовців Хотинського лісгоспу, які підозрюються в отриманні неправомірної вигоди розміром понад 100 тис грн.

Про це у Facebook повідомляє Департамент стратегічних розслідувань Національної поліції України.

"Організував "схему" отримання неправомірної вигоди керівник одного з обласних управлінь лісового та мисливського господарства у 2020 році. Допомагали йому ще троє посадовців Хотинського лісгоспу. Гроші вони вимагали від підприємців за виграші в аукціоні на закупівлю ділової деревини через систему електронних торгів та безперешкодному її відпуску за ціною 1000 грн за м. куб. Одержані гроші посадовці ділили між собою", – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що в листопаді 2020 року оперативники управління стратегічних розслідувань в Чернівецькій області Національної поліції з колегами-правоохоронцями затримали організатора "схеми" під час отримання 30 тис. грн. неправомірної вигоди. За даними слідства, загалом учасники оборудки отримали 117 тис грн "винагороди".

У лютому цього року організатору та трьом його спільникам слідчі теруправління ДБР, розташованого у місті Хмельницькому, за процесуального керівництва Спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері Західного регіону повідомили про підозри за ч. 3 ст. 28, ч. 3 ст. 368 (одержання службовою особою неправомірної вигоди, вчинене у складі організованої групи) Кримінального кодексу України.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні завершено, а обвинувальний акт стосовно чотирьох осіб скеровано до Хотинського районного суду Чернівецької області.

Санкція інкримінованої статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.



Раніше повідомлялося, що восени 2020 року в Чернівцях співробітники Державного бюро розслідувань затримало головного лісівника  Закарпатської області Віктора Яковця, який начебто обіцяв перемогу на аукціоні з продажу лісу.

Пізніше Яковець через суд поновився на посаді  головного лісівника Закарпаття.

1