У Хотині Кличка запитали, чи готовий він очолити акцію непокори і подарували чемпіонський пояс з соломи

У Хотині Кличка запитали, чи готовий він очолити акцію непокори і подарували чемпіонський пояс з соломи

27.10.2011, 00:11

У середу, 26 жовтня, у місті Хотин - вперше за 16 років - відкрили після реконструкції  єдину у місті та районі дитячо-юнацьку спортивну школу. Завдяки участі у проекті Фонду братів Кличків "Старт до успіху!" великий комплекс отримав найбільші з часу заснування у 1958 році капіталовкладення. Привітати мешканців міста, району та області,  які завітали на відкриття, спеціально до Хотина приїхав засновник благодійної організації Віталій Кличко. За рахунок коштів фонду братів були відновлені спортивні зали, змінені вікна та прогнали підлога, відремонтовані допоміжні приміщення. Загалом на суму 1 млн 300 тис грн. Місцеві бюджети також долучилися до справи і взяли на себе перекриття даху, освітлення всього комплексу, ремонт одного з залів. Тепер щомісяця тут зможуть навчатися 1500 дітлахів з 39 навколишніх населених пунктів.

 Під час спілкування з журналістами Віталій Кличко, зокрема, розповів про свої найближчі плани. "Мені вже 40 років, кілька боїв я ще проведу. Не готовий поки що говорити, що буде далі. Але спорт завжди був, є і буде зі мною. Щоправда активну свою участь у спорті я продовжуватиму не так довго", - сказав Віталій Кличко.

 Чи готові ви очолити акцію непокори владі, – запитали журналісти спортсмена. "Непокори? Я приймаю активну участь у політичному житті. Ми європейська країна не тільки географічно, ми європейська країна за нашим менталітетом, ми європейці історично. Але, на жаль, за умовами життя, стандартами життя, ми ще дуже далекі від європейських стандартів. І в цьому напрямку ми повинні працювати, повинні боротися за свої права. Тому що українці заслуговують кращої долі. Останній мій бій я мав у Польщі. Ми мали рівні стартові умови з цією країною. Але зараз між нами велика різниця. Польща мені вже більше нагадує  Німеччину, ми ж мусимо говорити про час втрачених можливостей. Тільки гуртом ми можемо добитися успіху".

 Коментуючи подарований йому хотинчанами чемпіонський пояс, сплетений з соломи, Віталій Кличко зауважив: "Інколи ось такий пояс, зроблений з соломи, може виявитися дорожчим усіх поясів, зроблених з золота та діамантів. Бо він зроблений від душі, людьми, які не мають золота, але які щиро радіють твоїй перемозі, тримають за тебе кулаки, радіють коли звучить наш гімн і піднімають наш прапор".

Людей на Рівненщині та Хмельниччині  не пускали до Кличка під страхом звільнення. А на Буковині?

На Рівненщині та Хмельниччині представники місцевої влади перешкоджали зустрічам лідера партії «УДАР» Віталія КЛИЧКА з громадянами. Про це заявив заступник голови партії «УДАР» Віталій КОВАЛЬЧУК, який супроводжує В.КЛИЧКА у робочій поїздці по Хмельницькій області.

Як повідомили УНІАН у прес-службі партії, за словами В.КОВАЛЬЧУКА, за три дні перебування на Хмельниччині «ударівцям» кілька разів відмовляли у зустрічах зі студентами, освітянами та медиками. Це при тому, що попередньо було домовлено про виступи В.КЛИЧКА у цих закладах, а їх представники самі висловлювали бажання зустрітися з лідером «УДАРу». «Знищувалися афіші, які анонсували приїзд Віталія, працівникам заводів, підприємств, освітніх закладів погрожували звільненням з роботи, а керівників тих закладів, у яких подібні зустрічі все ж відбулися, викликали «на килим» до місцевих чиновників», – зазначив заступник голови партії «УДАР».

Як зазначають в партії, «самі мешканці регіонів, які прийшли поспілкуватися з В.КЛИЧКОМ, говорили: якщо вже сьогодні, коли передвиборча кампанія не стартувала, КЛИЧКУ – Герою України, чемпіону світу з боксу, керівнику одного з найбільших благодійних фондів – перешкоджають зустрічатися з людьми, то що ж буде під час самих виборів?».

В.КОВАЛЬЧУК наголосив, що партія «УДАР» захищатиме право українців на свободу зібрань. Зокрема, партійці готують офіційне звернення до керівництва Рівненської області з вимогою пояснити, чому в останню хвилину було відмовлено у зустрічі зі школярами та колективом рівненської школи №23, де Віталій разом з братом Володимиром вперше побували у 2003 році та говорили на теми здорового способу життя.

«Ми також отримали інформацію про те, що губернатор Хмельницької області сьогодні збирав голів районів та влаштовував «наганяй» за те, що В.КЛИЧКУ дозволили спілкуватися з хмельничанами. Всі ці дії місцевих чиновників свідчать лише про одне – влада панічно боїться діалогу В.КЛИЧКА з українцями», – вважає заступник голови партії «УДАР».