У Хотині для Тараса Шевченка місце знайшлося лише у психінтернаті

У Хотині для Тараса Шевченка місце знайшлося лише у психінтернаті

26.02.2013, 15:02

Депутати Хотинської міської ради вирішили своєрідно відзначити Шевченківські дні. Під час 17-ї сесії 6-го скликання, серед іншого, міськрада прийняла рішення встановити пам’ятник Тарасові Шевченко, який минулого року передано місцевій громаді, в… Хотинському психоневрологічному будинку-інтернаті. Своє рішення депутати мотивують тим, що через невеликі розміри пам’ятника його недоцільно розташовувати на вулицях міста, бо він дисонуватиме з більшими за розміром пам’ятниками Хотина.

Про це 24 лютого повідомили мешканці міста. 

«З яких причин пам’ятник духовному провіднику української нації вирішили поставити в психо-неврологічному диспансері, а не в одній з шкіл чи інших учбових закладів міста Хотина, питання до міської ради. Стосовно цього я готую запит до депутатського корпусу Хотинської міської ради», - зазначив депутат обласної ради, якому наскаржилися мешканці Хотина. 

Дивним рішенням Хотинської міської ради подивований і народний депутат України: «Схильний вважати такий вчинок хотинських депутатів наругою над пам’яттю Шевченка. На моє переконання, місто Хотин заслуговує не лише на пам’ятник Шевченкові, а й на мудріших депутатів».

У разі, якщо міська рада наполягатиме на розміщенні пам’ятника саме у приміщені психоневрологічного будинку-інтернату, це викличе протести з боку обуреної місцевої громади.

1