У Глибоці нардеп Тіміш зустрічався з 'Козацькою вартою' і вирішував проблему з гуртожитком

У Глибоці нардеп Тіміш зустрічався з "Козацькою вартою" і вирішував проблему з гуртожитком

28.01.2015, 20:14

Жителі Глибоччини мали змогу поспілкуватися з народним депутатом України Григорієм Тімішем в рамках запланованого прийому громадян.

Зокрема, мешканці гуртожитку Глибоцького професійного ліцею скаржилися на директора ліцею, який, за їх словами, чинить свавілля. Він, без попередження, вимкнув у гуртожитку опалення та обмежив доступ до щитової, в результаті чого, через масове увімкнення електроприладів, у електрощитовій виникла пожежа, після чого по всьому будинку зникла електроенергія. Люди були змушені жити без електрики і опалення майже тиждень.

Народний депутат одразу ж відреагував на звернення, залучивши до вирішення проблеми представників ГО «Правий сектор» та ГО «Козацька варта».

Власне представники громадського об’єднання «Козацька варта» та об’єднання «Майдан» з Глибокої також спілкувалися з Григорієм Тімішем.  Активісти просили у нардепа сприяння у створенні наглядової ради при Глибоцькій райдержадміністрації. Вони вважають, що у районі відбувається непрозоре проведення тендерів, тому виступають за створення контролюючого органу, який наглядатиме за їх проведенням, зокрема, щодо харчування в школах та дитячих садочках.

Також, представники ГО «Козацька варта» цікавилися проблемою виділення приміщення для Українського народного дому у м. Глибока.

Громада села Молодія розповідала нардепу про наболіле – у селі вже довгий час немає сільського голови, його функціями змушена займатися секретар. Селяни просили посприяти у вирішенні питання з виборами сільського голови. Заодно, один з мешканців Молодії попросив депутата, щоб у парламенті не забули про валютних позичальників, які наразі потрапили в кредитну залежність від нечесних банків.   

З-поміж іншого люди цікавилися земельними питаннями та скаржилися на корупцію.

 В одному з сіл Сторожинецького району виникло питання щодо доцільності перебування директора школи на своїй посаді. Батьківський комітет оголосив акцію протесту перед обласною держадміністрацією і в той же день звернувся до Григорія Тіміша. Народний депутат пообіцяв зустрітися з громадою, щоб розібратися у цій складній ситуації. В свою чергу батьківський комітет висловив сподівання, що Григорій Тіміш, як освітянин за фахом, знайде компроміс у цій ситуації.

Окрім жителів Глибоччини народний депутат Григорій Тіміш спілкувався з в.о. голови Глибоцької РДА Богданом Підлубним. Посадовець клопотав про  допомогу в отриманні дозволів для розмитнення гуманітарної допомоги з Німеччини. Районна адміністрація мала отримати гуманітарну допомогу, проте вантаж і досі знаходиться на митниці у Порубному. Для розмитнення не вистачає дозволу з Міністерства екології.

 Наразі готуються депутатські звернення та запити до відповідних компетентних у вирішенні проблем органів. У вирішенні ще частини питань Григорій Іванович має намір брати участь особисто, на місцях. 

1