Кількість хворих на дизентерію діток у гімназії №1 Чернівців може бути більше 13

Кількість хворих на дизентерію діток у гімназії №1 Чернівців може бути більше 13

10.11.2012, 02:10

В одній із гімназій Чернівців інфекція вклала на лікарняні ліжка 13-тьох учнів. Але кількість хворих може бути більша - підозрюють лікарі. Адже, найвірогідніше діти заразились у шкільній їдальні. Про це йдеться в сюжеті ТСН.

Про НП повідомили батьки, діти яких тут навчаються. Як пояснив директор закладу Віктор Шиманський, наразі підтверджено 1 випадок цього захворювання, госпіталізовано одного учня. У гімназії працюють фахівці СЕС.

Зачинено харчоблок, в його приміщенні проведено дезінфекцію. Відібрані для аналізів продукти харчування, персонал обстежили також, наразі очікують результатів. З достовірних джерел редакції стало відомо, що до СЕС вже надійшло 8 термінових повідомлень, однак підтверджено лише 1 випадок дизентерії, у інших дітей – гострий ентероколіт.

ОФІЦІЙНА ІНФОРМАЦІЯ ВІД СЕС

Головне управління Держсанепідслужби у Чернівецькій області повідомляє, що за період з 07 листопада по 09 листопада 2012 року у м.Чернівці захворіло 10 дітей на гострі кишкові інфекції, які відвідують загальноосвітній навчальний заклад – гімназія №1 м.Чернівці, в якій всього навчаються 1050 школярів.

За оперативними даними перший випадок захворювання зареєстровано 07.11.2012, другий - десятий – 09.11.2012.

Одного хворого госпіталізовано до інфекційного відділення обласної дитячої клінічної лікарні. Інші хворі на амбулаторному лікуванні. У дев’яти хворих перебіг захворювання легкої, у одного - середньої ступені важкості. Медична допомога надається у необхідному обсязі. Попередній діагноз гострий гастроентероколіт. Двом дітям поставлено діагноз: дизентерія Зоне.

З метою встановлення причини та обставин виникнення випадків гострих кишкових інфекцій триває негайно розпочате епідеміологічне розслідування, проводяться лабораторні (бактеріологічні, вірусологічні) дослідження матеріалу від хворих, зразків продуктів харчування, добових проб, водопровідної та кип’яченої води, води з кулерів, змивів з об’єктів довкілля. Проводиться лабораторне обстеження персоналу та дітей, що відвідують гімназію. Запроваджено медичне спостереження та патронаж за дітьми та персоналом. Проведено заключну дезінфекцію. Призупинено функціонування харчоблоку гімназії.

Проведення протиепідемічних та профілактичних заходів триває.

Ситуація перебуває на контролі Головного управління Держсанепідслужби у Чернівецькій області та Департаменту охорони здоров’я та цивільного захисту населення обласної державної адміністрації.

Джерело: www.chas.cv.ua

Михайло Папієв особисто опікується організацією обстеження та лікування учнів гімназії №1 міста Чернівці
09.11.2012 | 16:45

Голова обласної державної адміністрації Михайло Папієв тримає на особистому контролі ситуацію, що склалася у гімназії №1 м.Чернівців. Так, 8 листопада семеро учнів закладу у зв’язку із розладами харчування звернулися за медичною допомогою. На сьогодні усіх дітей, що захворіли, оглянули лікарі, їм надана відповідна медична допомога. Шестеро дітей проходять амбулаторне лікування, одна дитина госпіталізована з підозрою на кишкову інфекцію у профільний стаціонар, який забезпечений всіма необхідними медикаментами.

Департамент охорони здоров’я та цивільного захисту населення обласної державної адміністрації спільно з обласною санітарно-епідеміологічною службою уже розпочав розслідування цього випадку. За попередніми даними санепідслужби, ймовірна причина погіршення стану дітей – інфікування у харчоблоці закладу. На сьогодні уже проведено перевірку сертифікатів якості на всі продукти харчування, відібрані проби добових страв, взято змиви на лабораторне бактеріологічне дослідження.

Співробітники медичних закладів спрацювали оперативно: упродовж минулої доби оглянуто всіх контактних дітей як вдома, так і в школі. Для виявлення хворих працівники міської дитячої поліклініки сьогодні продовжили профілактичний огляд учнів навчального закладу. Дітей ще восьми класів гімназії обстежать вдома упродовж вихідних – 10 та 11 листопада.

1


КОМЕНТАРІ (2)

їжа по школам для дітей така,що для свиней краще готують. Цей бардак порозводила Малишевська і таке враження що треба,щоб і прокурора якщо б не посадило то зняли з "теплого місця" з ганьбою та з безчещенням на всю Україну!!! це ж вже не перший рік ,а десятки!!!! років за правіння "резерву освітянської еліти" діти по лікарнях злягають з отруєнням із жахливими наслідками....а що може директор школи? коли Малишевська з Бауером каже,що будуть "куховарити ось ті,та ось із цього" ГАНЬБА!!!

 

avatar

батьки

10 листопада 2012 12:19

А ви пригадуєте, як діти в садках потравилися? Десятки діток. А прокуратура лише слюні розводила. Ті фірми, які потравили дітей. вже за якийсь час знову виграли тендер на поставку продуктів. Тоді Малишевська ледь не злетіла з крісла. Але втрималася. Кажуть, що в неї дах десь в центральному апараті СБУ. Якийсь брат працює. Отак вони наших дітей труять, а собі кишені набивають. От якщо Папайка чи Михайлішин, як вони кажуть, справді нова влада, хай би турнули її. Але ж ні - тримають мертвою хваткою. Слабо? Це вам не вибори фальсифікувати.

avatar

батько

10 листопада 2012 16:30