У Генеральній прокуратурі України нічого не знають про справу Папієва?

У Генеральній прокуратурі України нічого не знають про справу Папієва?

29.04.2015, 00:01

Громадська активістка з Чернівців надіслала запит до Генеральної прокуратури України з проханням повідомити, на якому етапі перебуває розслідування так званої справи Михайла Папієва, про перешкоджання волевиявленню виборців.  

Підставою для такого звернення стала заява прокурора Чернівецької області Миколи Якимчука, який ще 5 березня 2015 року повідомив:

- Ми основні слідчі дії виконали, - сказав прокурор області. - А зараз йде процедура позбавлення народного депутата Папієва депутатської недоторканості. І ця процедура йде через Генеральну прокуратуру. 

Проте у Генеральній прокуратурі, судячи  відповіді на запит громадської активістки, про це нічого не знають?

- Ще на початку березня (звертаємо увагу на дату) прокурор області Микола Якимчук казав, що справу щодо Папієва завершено і її передали в ГПУ для подальших дій, - написала у ФБ громадська активістка Надія Бабинська.  

І от, у відповіді на запит від 23 квітня (звертаємо увагу на дату) ГПУ, яку ОПОРА Чернівці просила надати інформацію про стан розгляду справи щодо Папієва, каже, що "досудове розслідування ПРОВОДИТЬСЯ прокуратурою Чернівецької області" і запит скеровано їм. 

Хтось там казав про зняття недоторканності. Хтось дивувався, що він вільно собі їздить в Чернівці. Хтось. Щось. А от.

 

РАНІШЕ МИ ПОВІДОМЛЯЛИ:

У справі Папієва проведено п'ять експертиз, допитано 150 свідків, проте притягнути екс-губернатора до суду можна тільки з дозволу Верховної Ради

05.03.2015, 17:27

В провадженні прокуратури Чернівецької області перебуває кримінальне провадження за фактами перешкоджання колишнім головою Чернівецької ОДА  Михайлом Папієвим реалізації виборчого права мешканцям сіл Станівці, Опришени, Йорданешти під час парламентських виборів 2012 року.  Про це повідомив прокурор Чернівецької області Микола Якимчук. 

За словами прокурора, слідством достеменно встановлено неодноразові заклики Михайлом Папієвим голосувати за висунутого на з'їзді Партії регіонів кандидата в народні депутати України Геннадія Федоряка. Мешканцяв казаних сіл обіцяли газифікувати їхні оселі взамін за голоси відданні за тодішнього голову правління ПАТ "Чернівцігаз". 

- Папієв прямо говорив: хочете газу - голосуйте за Федоряка! При цьому на виборців здійснювався психологічний тиск. 

У прокуратурі області повідомили, що за час розслідування даного кримінального провадежння проведено три психолого-лінгвістичних експертизи, дві комплексних експертизи відео- та звукозапису та комп'ютерної техніки, допитано понад 150 свідків. 

Прокурор зазначає, що зібрано достатньо доказів, які дають підстави стверджувати про наявність у діях колишнього голови Чернівецької ОДА Михайла Папієва ознак злочину передбачених ст 157 ч. 3 ККУ "Перешкоджання здійсненню виборчого права". Караються обмеженням волі на строк від двох до п'яти років або позбавленням волі на той самий строк, з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від двох до трьох років.

Однак Михайло Папієв у жовтні минулого року став нардепом. Відтепер, аби застосувати щодо нього домашній арешт або утримання під вартою, має бути відповідна згода Верховної Ради.

 - Ми провадження, основні дії вчинили, але зараз йде процедура через Генеральну прокуратуру. Тобто ми виконуємо вимоги, які передбачені у статті 482-й КПК України, - сказав Микола Якимчук, головний прокурор Чернівецької області. 

1


КОМЕНТАРІ (1)

Интересная строчка:"Однак  Михайло Папiев у жовтнi минулого року став нардепом"  А какого хрена вы его выбирали? А ЕЩЕ ЗАПАДЕНЦЫ.

avatar

TODOR

29 квітня 2015 07:11