У Жириновського знайшовся послідовник в Чехії

У Жириновського знайшовся послідовник в Чехії

12.07.2014, 16:31

Колишній президент Чехії Вацлав Клаус запропонував свої послуги як посередника у "неминучому" процесі розподілу України, посилаючись на свій великий досвід, здобутий під час розподілу Чехословаччини.

Про це він заявив під час дебатів стосовно української кризи, організованих Американським інститутом в Україні у Празі у співробітництві з Інститутом Вацлава Клауса у вівторок, 8 липня, передає iDNEZ.cz.

На думку Клауса, ми є свідками односторонньої прозахідної пропаганди, котра не дає можливості тверезо подивитися на ситуацію та усвідомити неминучість розподілу України.

"Треба знайти двостороннє рішення. Вид конфлікту зводиться до війни між Заходом і Росією", - заявив він.

Пригадуючи події, котрі супроводжували розподіл Чехословаччини, Клаус зауважив: "У той час це було неминуче, необхідно було швидко і безболісно (розділити країну – Ред.). Більше того, в таких випадках завжди повинен бути компроміс".

Клаус висловив припущення, що посередниками у процесі врегулювання кризи в Україні шляхом її розподілу могли б також виступити Жозе Мануел Баррозу і Герман ван Ромпей.

Нагадаємо, що подібні думки Вацлав Клаус висловлює не вперше.

Ще у лютому цього року його інститут оприлюднив десять тверджень стосовно України, котрі зводилися до того, що Україна – це штучне утворення, що сформувалося після розпаду Радянського Союзу.

Згідно з цими твердженнями, такі частини України, як Галичина, Карпати, Одеська область, Крим та східні регіони, були штучно приєднані. Україна – колиска російської цивілізації, рідна країна для десятків мільйонів росіян, залежна та прив’язана до Росії.

Її поточна незалежність підтримується штучно дипломатами (котрі, до речі, погано роблять свою роботу).

На думку Клауса, з боку Європи вкрай безвідповідально підживлювати віру західноукраїнських радикалів у існування вибору між Європою та Росією. Такий вибір означає розкол для України.

Нагадаємо, що Вацлав Клаус прославився тим, що вкрав ручку на офіційному заході під час візиту в Чилі. 

Джерело: http://www.eurointegration.com.ua/news/2014/07/9/7024043/

Раніше ми повідомляли:

Жириновський вже пропонує Румунії повернути собі Чернівці і Північну Буковину

18.03.2014, 20:50

Польша, Румыния и Венгрия должны вернуть под свой контроль западные области Украины, утраченные в 1939-1940 годах. Об этом заявил сегодня лидер ЛДПР Владимир Жириновский, выступая на заседании Государственной думы РФ.

"Я считаю, пришло время не только русские земли вернуть под русский флаг, что естественно, но и западные земли Украины, которые были в период сталинского режима правильно присоединены к Советскому Союзу, чтобы остановить немецкие армии подальше - вернуть Польше, Венгрии и Румынии", – сказал он.

По словам В.Жириновского, что это не были русские земли, это и не украинские земли. "Это действительно были польские земли – Луцк, Львов, Тернополь, Ивано-Франковск и Ровно. Закарпатская область – это венгры. Я там сам 100 раз объезжал Ужгород – все говорят по-венгерски и по-русски, но никакого отношения к Украине не имеют", - отметил он. Отдельно лидер ЛДПР остановился на Северной Буковине.

"И, конечно, Черновцы. Здесь вообще договоренности не было. Сталин для аппетита еще и Черновцы забрал, ибо с Гитлером не было договоренности. Вот теперь пришло время вернуть. Это три натовские страны – Румыния, Венгрия и Польша. Особенно Польша – 5 областей. Тогда вообще исчезнет понятие фашизма, расизма… Пусть поляки этим занимаются и венгры, и румыны", – заявил В.Жириновский.

По его мнению, оставшаяся центральная часть страны и является исконной Украиной – без западных земель, которые должны достаться Польше, и без восточных, которые должны отойти к России.

"Чернигов, Хмельницкий, Полтава, Винница, Кировоград, Кременчуг и Киев – вот это можно считать Украиной. И то, это был подарок в свое время. Надо чтобы патриоты в Венгрии, Польше и Румынии воспользовались моментом. Государства нет, надо чтобы был хозяин на любой земле: русские – на востоке, поляки – на западе и все остальное. А с Киевом судьбу будем решать позже", – резюмировал В.Жириновский.

Как сообщалось, сегодня президент РФ Владимир Путин одобрил проект договора о присоединении Крыма к России. Ранее Верховный Совет Крыма провозгласил незвисимость полуострова и его выход из состава Украины. Стоит отметить, что 23 года независимости все украинские политики строили свою стратегию на противопоставлении Востока и Запада страны, тем самым способствуя расколу.

МинПром

Довідково: У 1938 році під час так званої "Мюнхенської змови" європейські країни так само територіальними поступками умиротворювали агресора, як зараз пропонується робити за рахунок України. Прикметно,  що тоді такою країною-жертвою Англія і Франція обрали  саме Чехословаччину. Прилетівши з переговорів у Мюхнені одни з керівників цих країн заявив в аеропорті: "Я привіз вам мир!"

Спочатку від Чехословаччини  від'єднали Судетську область, де жила німецькомовна меншина. А наступного року так само від'єднали Словаччину. Після цього зробити з залишків сильної колись держави протекторат Богемії і Моравії Гітлеру не становило жодної складності.

Водночас, коли німецькі військові вступили в країну, то наочно пересвідчилися наскільки сильною була чеська лінія оборони. Проте під тиском Західних країн чеська армія змушена була просто скласти зброю. Німецьке командування щиро раділо, що самим тільки блефом зуміло вирішити цю проблему. Бо інакше результат для вермахту міг бути зовсім іншим. Чехи мали достатньо сил, щоб успішно протистояти агресору. А за дієвої допомоги західних демократій - і перемогти Німеччину. Проте всього цього не сталося. 

Умиротворення Гітлера за рахунок слов'янської країни відсунуло світову війну лише на рік. Це дало змогу Гітлеру краще підготуватися і вивести з гри на початковому етапі Радянський Союз, який став союзником німців під час поділу Польщі в 1939 році.

Так що всі ці західні поради вже мають паралелі в минулому. В даній ситуації дивує лише те, що проект розподілу України озвучив чех, країна якого колись так само постраждала від реалізації подібного плану.

Насамкінець варто лише зауважити, що після Другої світової війни Чехословаччині повернули втрачені землі. Тільки мільйонам людей довелося віддати за це своє життя. Вернули навіть Судетську область, тільки тепер вже з неї виселили всіх німців, як до війни виселяли чехів.

1