У Фірташа пояснили, що донарахування у платіжках за газ можна не оплачувати

У Фірташа пояснили, що донарахування у платіжках за газ можна не оплачувати

13.12.2018, 21:36

У грудні споживачі газу без лічильників отримали рахунки за газ із донарахуваннями, але сума боргу не підлягає сплаті - проблема потребує врегулювання з боку Кабінету міністрів.

Про це йдеться у заяві Регіональної газової компанії, що керує газовим бізнесом Дмитра Фірташа.

Зазначається, що в нижній частині рахунків інформативно зазначена сума перерахунку за час дії норм, які були визнані незаконними рішенням суду, на яке посилається РГК.

"Сума перерахунку за минулі періоди наведена в рахунках інформативно і не підлягає сплаті. Наявність цього боргу не є підставою для відключення споживача від постачання газу та для нарахування пені і штрафів", - йдеться у заяві РГК.

"Ця проблема потребує врегулювання з боку Кабінету міністрів, з урахуванням заборгованості за спожитий та не оплачений газ. Механізм компенсації такої заборгованості має враховувати необґрунтовані втрати, які понесли учасники ринку газу", - вважає компанія.

Повідомляється, що РГК звернулася до уряду з проханням розробити механізм компенсації вказаної в рахунках заборгованості.

Неодноразово під час зустрічей говорив, що за ці донарахування платити не треба. Це афера. Цікаво, ще скільки афер навигадували облгази Фірташа? Почнемо з якості газу?! - прокоментував ситуацію народний депутат України Максим Бурбак, пише BukNews.

12 грудня Кабінет Міністрів схвалив рішення перевірити всі облгази в країні. Причиною перевірок в уряді називають "нарахування облгазами додаткових платежів" за спожитий населенням газ.

Для цього уряд рекомендував Національній комісії, що здійснює держрегулювання у сфері енергетики і комунальних послуг, разом із Міністерством енергетики, Міністерством регіонального розвитку, Міністерством соціальної політики, Антимонопольним комітетом і фіскальною службою сформувати робочу групу, до складу якої також увійдуть народні депутати України.

"Їх треба вжарить по перше число, бо монополісти вже сіли на голову і звісили ноги", - сказав раніше прем'єр-міністр Володимир Гройсман.

Раніше ЕП повідомляла, що Нацкомісія з регулювання енергетики та комунальних послуг заборонила операторам газорозподільної системи проводити донарахування в платіжки за природний газ.

6 грудня НАК "Нафтогаз України" повідомив, що облгази і газзбути групи РГК Дмитра Фірташа дезінформують споживачів у квитанціях за оплату газу.

Економічна правда

1


КОМЕНТАРІ (2)

        До тех пор пока мы будем только плакаться, или сотрясать воздух своими проклятиями в сторону обнаглевших до предела природных монополистов НИЧЕГО НЕ ИЗМЕНИТСЯ. Наоборот, ситуация будет ещё больше ухудшаться.

         Пришло время, когда надо объединяться и помогать каждому и всем ДЛЯ БЛАГА ВСЕХ!!!

                             Черновчане решили дать бой оборзевшим газовикам.

        3 декабря начался беспрецедентный суд 26-ти истцов против ПАТ "Черновцыгаз" и ТОВ "Черновцыгаз Сбыт". Судебные заседания проходят в Первомайском районном суде г.Черновцы.

        Главенствующий судья Нестеренко Е. В. Защитник (представитель) истцов Геков Г. А.

        На первое подготовительное судебное заседание явились 24 истца со своим представителем (защитником) Г. Гековым. А также пришли, представитель третьего лица ТОВ "Черновцыгаз Сбыт" и представитель ещё одного третьего лица ГУ "Госпродпотребслужба" в Черновицкой области. Пришло ещё человек десять, чтобы поддержать тех, кто не побоялся выступить против газовых негодяев. А вот от ответчика (ПАТ "Черновцыгаз"), БЕЗ УВАЖИТЕЛЬНЫХ ПРИЧИН, никто так и не явился. Что ещё раз подтверждает цинизм беспредельщиков марионеток Фирташа.

         2-е судебное заседание состоится 26.12.2018 года в Первомайском суде. Начало в 10:00.

                  Приглашаются все желающие. Поддержите смельчаков!   

 

     Геннадий Геков, независимый гражданский активист, правозащитник. Буковинський громадянин ХХст., Академія громадянина (095-474-37-54)

avatar

Правозащитник

14 грудня 2018 00:21

ПАТ «Чернівцігаз» Михайло Гаврилюк (комерческий директор ПАТ "Черновцыгаз": « ... У свою чергу, при відсутності лічильників газу та необґрунтованих нормах споживання газу були відсутні стимули для економії газу ...».

       Несусветный бред М. Гаврилюка и ему подобных в других ПАТ «…ГАЗАХ» Украины. Понятное дело, что все они поют под одну дутку, мелодию которой пишет Д. ФИРТАШ (И ДРУГИЕ ОЛИГАРХИ, ВЛАДЕЛЬЦЫ ОБЛГАЗОВ и ОБЛЭНЕРГО).

 

       Чем выше нормы потребления (газа, электроэнергии), то тем больше они (нормы) действуют как раз с точностью до НАОБОРОТ – ЗАВЫШЕННЫЕ НОРМЫ УПОТРЕБЛЕНИЯ ГАЗА УЖЕ ПРИВОДИЛИ И ЕЩЁ БОЛЬШЕ ПРИВЕДУТ К НЕЗАИНТЕРЕСОВАННОСТИ ЭКОМИИ ГАЗА СУБСИДИАНТАМИ. Ведь они (субсидианты) оплачивают лишь свою за  ФИКСИРОВАННУЮ (не превышающую от 7% до15% от их совокупного дохода), так называемую обязательную часть полученный газ. ВСЁ ОСТАЛЬНОЕ ПОКРЫВАЕТ ГОСУДАРСТВО ИЗ БЮДЖЕТА СТРАНЫ В ВИДЕ СУБСИДИЙ. И, ИМЕННО ЭТИ СУДСИДИИ (МИЛЛИАРДЫ ГРИВЕН ИЗ ГОСБЮДЖЕТА) НАПРЯМУЮ ПЕРЕЧИСЛЯЮТ ОЛИГАРХАМ-МОНОПОЛИСТАМ!!! И понятно, что немалая часть этих миллиардов (сотни миллионов!) оседала в карманах центральных органов власти (в виде откатов)! Но, сегодня началась предвыборная гонка и поэтому ни КМУ, ни ПОРОШЕНКО не могут себе позволить обкрадывать народ. А, значит, власти сегодня невыгодно повышать нормы потребления энергоресурсов населением (электоратом)!!!

       Геннадий Геков, независимый гражданский активист, правозащитник. Буковинський громадянин ХХI ст., Академія громадянина (095-474-37-54)

avatar

Правозащитник

14 грудня 2018 11:30