У двох гаражах на території Вижницького та Глибоцького районів п'ятеро умільців  розливали алкогольний фальсифікат  'Green Day',  «Пшенична»,  «Medoff»

У двох гаражах на території Вижницького та Глибоцького районів п'ятеро умільців розливали алкогольний фальсифікат "Green Day", «Пшенична», «Medoff»

31.01.2017, 16:05

Організовану злочинну групу, яка займалася масовим виготовленням фальсифікованих алкогольних напоїв під виглядом торгових марок відомих брендів, викрила на Буковині Служба безпеки  України спільно з податковою міліцією та прокуратурою.

П’ятеро буковинців організували цехи у двох приватних гаражах на території Вижницького та Глибоцького районів. Зловмисники використовували спеціально придбане промислове обладнання, етикетки з логотипами торгових марок горілчаних виробів відомих виробників та підроблені марки акцизного збору.

Про це BukNews повідомили у прес-службі УСБУ в Чернівецькій області.

Правоохоронці в рамках проведення операції «Акциз-2017» на підставі ухвали суду м. Чернівці  провели обшуки та вилучили близько однієї тонни фальсифікату в бочках та майже півтисячі пляшок «готової продукції», а також марковані етикетки різних виробників, підроблені марки акцизного збору у великій кількості, понад сім тисяч порожніх пляшок та 16 порожніх бочок по 250 л кожна.

Як повідомили BukNews у прес-службі прокуратури Чернівецької області, підпільний цех з виробництва алкогольних напоїв викрили під час досудового розслідування у кримінальному провадженні за ознаками злочинів, передбачених ч.1 ст.199 (виготовлення, зберігання, придбання, з метою використання при продажу товарів марок акцизного податку) та ч.1 ст.204 (незаконне виготовлення, зберігання, збут або транспортування з метою збуту підакцизних товарів) КК України.

30.01.2017 під час проведення санкціонованих обшуків   житла та інших володінь жителя с. Тарашани Глибоцького району Чернівецької області, правоохоронці виявили та вилучили 300 літрів спирту, 220 літрів готової горілчаної продукції  у бідонах, 60 пляшок горілчаної продукція в асортименті з ознаками підробки; 191 пляшку горілчаної продукції  марки «Green Day з марками акцизного податку з ознаками підробки, 80 пляшок горілки «Пшенична» без  марок акцизного податку, 10 літрів коньяку.

Крім того, понад 2000 пляшок пустої скляної тари з етикетками різних виробників, фальсифіковані марки акцизного податку в кількості  - 208 штук, а також обладнання для виготовлення лікеро-горілчаних виробів (електричний закаточний станок, електричний дозатор, фільтри, насос, пробки, фени, пакувальні картонні ящики та плівка, шланги, лійки).

Також санкціоновані обушки були проведені в помешканні та інших володіннях жителя м. Вашківці Вижницького району.

Під час обшуку правоохоронці виявили 300 пляшок готової горілчаної продукції марки «Medoff» та частину обладнання для виготовлення  лікеро-горілчаних виробів.

Наразі, даними оперативними заходами податкової міліції Буковини вдалося упередити потрапляння на ринки регіону фальсифікованої продукції на загальну суму понад 200 тис. грн. - зазначає перший заступник начальника Головного управління ДФС у Чернівецькій області  полковник податкової міліції Сергій Гакман.

Та наголошує, уживання сурогатних алкогольних напоїв, виготовлених кустарним способом загрожує здоров’ю споживачів. Отож буковинцям варто бути пильними та не купувати сумнівні алкогольні напої, характерні ознаки яких – імпровізована пластикова тара різних ємностей або відсутність акцизних марок, дешева ціна, інше.

       Наразі призначено відповідні експертизи. 

Розпочато кримінальне провадження за ч. 3 ст. 204 КК України (незаконне виготовлення, зберігання, збут або транспортування з метою збуту підакцизних товарів).

Триває слідство.

 

1