У дев'яти буковинських дитячих таборах погодили меню та перевірили лабораторно якість питної води

У дев'яти буковинських дитячих таборах погодили меню та перевірили лабораторно якість питної води

26.07.2021, 14:02

Оздоровча кампанія на Буковині триває!

Головне управління Держпродспоживслужби інформує, що станом на 23 липня 2021 року в області функціонують 9 дитячих закладів оздоровлення та відпочинку, а саме:

позашкільний оздоровчо-виховний заклад «Лунка» смт. Красноїльськ;
дитячий пансіонат «Вербиченька», с. Давидівка;
оздоровчий комплекс «Дністер Плюс», табір «Під лісом» філії ПП «Оздоровчого комплексу «Дністер плюс» м. Чернівці;
приватне підприємство «Буковинське орлятко», с.Глибочок;
стаціонарний спортивно-оздоровчий табір «Твій табір» с.Ржавинці;
наметовий табір «Бригантина» с. Ломачинці, дитячий заклад оздоровлення та відпочинку «Юність».

Нагадуємо, що на території області проводиться Всеукраїнська дитячо-юнацька військово-патріотична гра «Сокіл» («Джура») – «Джура – 2021» на базі 4-х закладів освіти області в містах Вижниця, Хотин та Чернівці. Спеціалістами Головного управління забезпечений контроль за якістю та безпечністю харчування учасників заходу, забезпечення доброякісною питною водою, створення умов для дотримання особистої гігієни тощо.

За результатами проведених обстежень таборів, спеціалістами Головного управління вживались заходи, в межах компетенції, щодо усунення виявлених порушень відповідно до вимог санітарного законодавства. У вище зазначених таборах підписані акти приймання, погоджені меню, а також проведені лабораторні дослідження питної води – результат негативний.

Крім того, працівниками служби проведена санітарно – освітня робота з начальниками таборів, працівниками харчоблоку, медичними працівниками щодо дотримання санітарних вимог при організації харчування, умов зберігання харчових продуктів, дотримання технології приготування страв, особистої гігієни тощо.

Акцентована увага на особистій відповідальності керівників закладів за якість та безпеку харчування, запобігати виникненню і розповсюдження інфекційних захворювань та харчових отруєнь.

З метою запобігання поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19) в період оздоровлення та відпочинку дітей, спеціалістами управління впродовж оздоровчої кампанії було здійснено обстеження дитячих закладів оздоровлення та відпочинку, відповідно до постанов Головного державного санітарного лікаря України від 30.07.2020 року № 43 та 08.06.2021 року № 5 щодо дотримання протиепідемічних заходів у них, порушень з даного питання не встановлено.

Ситуація знаходиться під постійним контролем Головного управління.

1