У День злуки 22 січня  о 13 год. – мітинг на Центральній площі

У День злуки 22 січня о 13 год. – мітинг на Центральній площі

22.01.2014, 12:45

У п’ятницю відбулося засідання Ради Чернівецького обласного  об’єднання «Майдан». На засіданні було прийнято рішення про колективний вступ до об’єднання 20-ти громадських організацій Буковини, серед яких -  обласна організація політв’язнів та репресованих, товариство «Знання», Братство УПА, Буковинський козацький кіш, обласний відділ Союзу українок, товариство «Просвіта», Фонд підтримки незалежних ЗМІ,  та інші. Рада визначила на найближчий тиждень план дій, лейтмотивом у якому має стати робота з громадою. Задля цього Радою було створено сім комісій за напрямками діяльності: інформаційний, економічний, молодіжний, правозахисний тощо. Рада прийняла звернення до  всіх політичних, громадських, культурологічних, релігійних організацій, трудових колективів і підприємців, всіх жителів Чернівецької області. У зверненні представники Ради дали оцінку подіям 16 січня у Верховній раді України і закликали земляків на мітинг 22 січня, коли громада відзначає День соборності України. Про це повідомляє Чернівецьке обласне обєднання «Майдан».

Звернення ради Чернівецького обласного обєднання «Майдан»до всіх політичних, громадських, культурологічних, релігійних організацій, трудових колективів і підприємців, всіх жителів Чернівецької області.

           Вельмишановні буковинці!

        16 січня 2014 року Верховна Рада України в незаконний спосіб прийняла низку законів, які відкривають шлях режиму Януковича до масових репресій проти українців та встановлення диктатури в Україні. Ми констатуємо, що відбулась безпрецедентна за своєю зухвалістю атака на базові права людини та громадські свободи, що ставить під сумнів демократичну природу української держави та відкриває шлях до масових репресій проти її громадян. В Україні завершився конституційний переворот, що розпочався  у вересні 2010 р. із славнозвісного рішення Конституційного суду, яке фактично ліквідувало парламентсько-президентську державу в Україні.

      Цими законами влада намагається  легітимізувати майбутні репресії, брутально позбавляє людей прав та свобод, прагне знищити громадянське суспільство та позбутися будь-яких протестів в Україні.

       Прийняті закони знищують свободу висловлення поглядів, мирних зібрань, громадських об'єднань. Тому вони не мають права на існування.

       Ми закликаємо всіх представників громадянського суспільства, мешканців Буковини засудити ці закони.

       Ми рішуче вимагаємо від президента України, Верховної Ради України, Конституційного суду держави негайно визнати прийняті Верховною Радою 16 січня 2014р. закони, які обмежують демократію в Україні, такими, що не відповідають Конституції України, європейським стандартам демократії, свободи і народовладдя та відмінити їх.

      Саме сьогодні нам слід готуватися до вимушеного перетворення найближчим часом Всеукраїнського об’єднання «Майдан» в широкий, всеохоплюючий фронт опору  правлячому диктаторському режиму.

      Як ніколи, нам потрібна нині єдність всіх в боротьбі з режимом, максимальна самоорганізація і мінімальна бюрократія.

     Грядущий День Злуки, 22 січня, має кликати нас до того, що в призначений час мобілізації на вулицю вийдуть всі чесні українці: політики і студенти, підприємці та  інтелігенція, бізнесмени і наймані працівники, прихожани різних релігійних конфесій, разом із сім’ями, рідними і близьким, товаришами по роботі, знайомими і просто сусідами та продемонструють режиму рішучість, послідовність і наполегливість в відстоюванні своїх прав.

     Шановні буковинці настають часи, коли починає перевірятися на практиці: «Душу й тіло ми положим за нашу свободу!»

     Слава - Україні! Героям - слава!

     17.01.2014р.                                                                                                 м. Чернівці

АНОНС: До Дня Соборності буковинська «Свобода» проведе акцію «Лента за лентою – зміцнюй Україну!»

За ініціативи Чернівецької обласної організації Всеукраїнського обєднання «Свобода» 22 січня 2014 року на Центральній площі в Чернівцях відбудеться акція «Лента за лентою – зміцнюй Україну!». Захід розпочнеться о 12.30, перед початком Віча до Дня Соборності. Буди націю – Єднай Україну! Про це повідомляє прес-служба Чернівецької обласної організації ВО «Свобода». 

1