У 'день тиші' на Буковині зафіксували понад два десятка  порушень

У "день тиші" на Буковині зафіксували понад два десятка порушень

24.10.2020, 16:33

Сьогодні, 24 жовтня, станом на 13:00 до поліції надійшло 21 повідомлення про порушення "дня тиші"  у Чернівецькій області. За трьома фактами поліцейські склали протоколи. За іншими - наразі проводиться перевірка, повідомили у відділі комунікації поліції області.

Найпоширенішим порушенням, яке фіксують поліцейські, - це розміщення агітаційних матеріалів (листівок, білбордів) поза встановленими строками. Такі випадки правоохоронці задокументували у Чернівцях, Кіцманському, Хотинському та Сторожинецькому районах.

Правоохоронці нагадують: відповідно до чинного законодавства, передвиборна агітація закінчилася сьогодні вночі о 24 годині. З тих пір заборонені будь-які агітаційні заходи, розміщення агітаційних матеріалів у ЗМІ, розповсюдження виборчих листівок, плакатів та іншої друкованої агітаційної продукції кандидатів на місцевих виборах.

Відповідно до статті 212-10 Кодексу України про адміністративні порушення, здійснення передвиборної агітації поза встановленими строками карається штрафом на громадян від 30 до 50 неоподаткованих мінімумів доходів громадян і на посадових осіб – від 50 до 80 неоподаткованих мінімумів доходів громадян.

1