У День Соборності Об’єднана опозиція оголосила Угоду про спільні дії

У День Соборності Об’єднана опозиція оголосила Угоду про спільні дії

22.01.2012, 20:52

Близько 20 тисяч людей зібралися в неділю, 22 січня на Софійській площі в Києві, щоб відзначити День Соборності України Об’єднаною опозицією. Під час мітингу було оголошено Угоду про спільні дії Об’єднаних опозиційних сил.

Відзначення Дня Соборності розпочалося спільним молебнем за єдність України, який очолили представники українських Церков та релігійних організацій.

У ході мітингу лідер партії «Фронт Змін» Арсеній Яценюк, заступник голови партії «Батьківщина» Олександр Турчинов, голова ВО «Свобода» Олег Тягнибок, лідери та представники інших опозиційних сил оголосили Угоду про спільні дії Об’єднаної опозиції України.

У своєму виступі під час мітингу лідер «Фронту Змін» Арсеній Яценюк підкреслив, що опозиційні сили об’єднуються для того, аби після виборів 2012 року сформувати новий, справді український парламент. «Я вимагаю від влади чесності й цю вимогу ставлю в першу чергу до себе. Ми приведемо в Україну розум і чесність. Ми приведемо в Україну фаховість і відповідальність. Це наше надзавдання на кампанії 2012 року. Ми приведемо в Україну насправді український парламент. Проукраїнський, проєвропейський, для якого найвища цінність – це українець та українська держава, для якого найвища цінність – це наше майбутнє».

«Я мрію, щоб в Україні з’явилася та політична еліта, яка здатна об’єднатись в єдину українську партію, для якої найвища цінність – це українська держава і українець. І це колись відбудеться. Зараз ми підемо на виборчу кампанію як окремі партії, але з єдиним мажоритарним списком. Ми підемо на вибори тільки з одним зверненням: повірте, що зміни в країні можливі», - заявив він.

«Ми хочемо змін в країні. Ці зміни можна провести тільки тоді, коли ми разом, тільки тоді, коли ми знаємо, що у нас є мета. А наша мета – це щаслива країна. Наша мета – це щастя кожного українця», - підкреслив Арсеній Яценюк.

«Я хочу, щоб кожен українець повернув собі відчуття щастя. Простого людського щастя, впевненості в майбутньому, впевненості в своєму житті. У тому, що якщо українець пішов до школи, то він отримає знання, якщо українець пішов на роботу, то він не просто працює, а отримує заробітну плату, якщо ми пішли до лікарні, то нас лікують, якщо ми пішли до влади, то влада працює на нас, а не ми працюємо на владу», - сказав лідер «Фронту Змін».

«У нас немає одного дня свободи. У нас буде ера свободи, і ми принесемо її в Україну», - підкреслив лідер «Фронту Змін».

«Ми приймемо низку законів, які стосуються життя кожного українця. Ми змінимо країну. І ми притягнемо до відповідальності тих, хто сьогодні знущається з українців. Одним із перших рішень буде створення спеціального слідчого комітету з приводу тих зловживань, які вчинила сьогоднішня влада, - наголосив Арсеній Яценюк. - Я оголошую свободу. Свободу від президента Януковича, свободу від цього режиму і свободу від цієї влади».

Джерело: frontzmin.ua

"Громадянська позиція" Анатолія Гриценка не збирається повертатися до лав Комітету опору диктатурі.

Про це він заявив у коментарі журналістам під час мітингу опозиційних сил у неділю.

"Ми не плануємо повертатися до КОДу, тому що я не бачу принципових змін", - зазначив Гриценко.

"Згадайте минулорічне свято: коли Тимошенко була на свободі, тут виступали всі. Ніхто не визначав, хто рівний, а хто рівніший (Гриценку не надали слова для виступу під час цьогорічного мітингу)", - сказав він.

Гриценко також зазначив, що він може розглянути питання про підписання угоди лише в тому випадку, якщо інші опозиційні партії "погодяться повикидати з неї будь-які згадки про КОД, включити всі, в тому числі й позапарламентські сили, і не вирішуватимуть за людей, які партії мають йти на вибори".

"Той проект тексту, який мені передали, не має жодного відношення до об'єднання. Це пакт про ненапад. Таке ми можемо підписати, але до об’єднавчого документи навіть сам КОД ще не дозрів", - заявив політик.

Українська правда

 Майже півтисячі чоловік були на покладанні квітів біля пам’ятника Тарасові Шевченку у Чернівцях 22 січня.

 

Джерело фото: visti.cv.ua

Звернення Тимошенко зачитали на Софійській площі

Екс-прем’єр-міністр України, лідер партії «Батьківщина» Юлія ТИМОШЕНКО привітала українців з Днем Соборності і наголосила, що лише в єдності ми збережемо незалежну Українську державу.

Як повідомляє прес-служба «Батьківщини», про це йдеться у Зверненні Ю.ТИМОШЕНКО з нагоди Дня соборності України, яке зачитав на мітингу Об’єднаних опозиційних сил перший заступник голови партії «Батьківщина» Олександр ТУРЧИНОВ.

Звертаючись до співвітчизників, Ю.ТИМОШЕНКО зазначила: «Я вітаю вас, вільних людей вільної і великої країни. Всіх тих, хто не здався, не опустив рук, не встав на коліна. Всіх, хто продовжує нашу святу і праведну боротьбу за Вільну, Незалежну, Соборну, Демократичну Україну!»

«22 січня 1919 року, тут, на Софійському Майдані було проголошено Універсал про Єдину Соборну Україну. Тоді, в тривожні та неспокійні дні боротьби за волю, тут була, по-суті, відновлена єдина Українська держава, яка пройшла через всі лихоліття, негаразди та випробування», - нагадала Ю.ТИМОШЕНКО у своєму зверненні і додала: «Сьогодні, через 93 роки, в Україні, на жаль, знову часи - тривожні і неспокійні. Внутрішній ворог значно більш небезпечний, ніж зовнішній. Бо не іноземні зайди, а своя українська влада нищить Україну, знущається над людьми, плюндрує наші цінності, топчеться по наших ідеалах».

За словами Ю.ТИМОШЕНКО, «до влади в країні прийшла мафія. Але не просто мафія, не просто бандити. Це мафія, яка ненавидить все українське, боїться і не розуміє його. Це ті бандити, які поставили собі за мету ліквідувати незалежну Українську державу».

«Але саме ми не дамо їм цього зробити», - підкреслила вона. - «Ця боротьба не буде легкою. Адже вищі цінності вимагають високої плати. Також ця боротьба не буде простою, бо майдани та мітинги – це не результат, а лише початок нашої спільної великої роботи».

«Сьогодні багатьом здається, ця влада сильна та незламна. Що здолати їх не вдасться, а кидатися під танк із прапором – справа невдячна. Але це не так. У них дійсно є міліція, Омони, Беркути і Грифони. У них є служба безпеки, і прокуратура, податкова. Є продажні суди. Є куплені депутати і залякані чиновники. У них є телебачення і газети, є підприємства і фабрики. Є тюрми і грати. Але знаєте, чого у них немає?», - запитала Ю.ТИМОШЕНКО і відповіла: «У них немає підтримки людей, у них немає правди, у них немає відчуття праведності. У них немає честі, гідності та моралі».

За її словами, «бо такі цінності не продаються і не купуються. Їх неможливо приватизувати чи захопити рейдерською атакою. Їх не можна вилучити та привласнити через Печерський суд». «А без них, без таких якостей і цінностей, всі капітали перетворюються на сміття, на мотлох. І залишається тільки СТРАХ – холодний і несамовитий страх перед невідворотною відповідальністю за власні злочини. Вони – бояться. Бояться мене і вас. Бояться всіх вільних людей. Бояться правди, бояться свободи, бояться самої України», - говориться далі у Зверненні Ю.ТИМОШЕНКО. – «Цей страх тотальний і неподоланий. Вони погано сплять вночі, бо відчувають невідворотність покарання. Вони на рівні інстинктів відчувають, що їм чужа наша країна, чужий наш народ. Вони знають, що країна Ярослава Мудрого, Тараса Шевченка, Богдана Хмельницького ніколи не стане країною ЯНУКОВИЧА. Вони – правильно бояться, і правильно відчувають…»

Як зазначила лідер «Батьківщини», «кожна диктатура рано чи пізно безславно закінчує життя самогубством. Така природа всіх диктатур. Наша, українська диктатура вже зараз перебуває в агонії. Рано чи пізно вона впаде. Але справа в тому, що кожен зайвий день і кожна зайва хвилина перебування цієї орди при владі несуть такі збитки і таку шкоду Україні, що розплачуватися за їх правління нам потім доведеться роками».

 Ю.ТИМОШЕНКО висловила переконання, що чинна влада України боїться єдності опозиції. «В цей святий для України день, в день соборності нашої держави, я закликаю і благаю Вас про соборність та єдність сил демократичної опозиції», - підкреслила вона.



КОМЕНТАРІ (2)

avatar

Misha Shmorgun

23 січня 2012 11:06

На мітинг "об’єднаної опозиції" людей заманили грошима

Учасникам мітингу "об’єднаної опозиції" в Києві в неділю платили за участь у цьому мітингу.

Про це пише в своєму "Livejournal" співробітник "5 каналу" Андрій Ковальов, який побачив і зняв на фото момент розрахунку з "активістами".

За його словами, близько 14-ї години 22 січня у сквері неподалік від Михайлівського собору, напроти київської міліції, побачив "знайомі обличчя "бабусь-жалібниць", що весь час ходять на мітинг за Юлю". Вони навіть покидали поруч таблички зі словами підтримки Тимошенко.

"Чую – ділять гроші. Кричать: "брігадір", "вам заплатили", - описує працівник каналу.

"Ці мітингарі абсолютно не приховували свого заняття. Гроші роздавали прямо поруч із тим місцем, де щойно був мітинг, і на очах у всіх", - обурюється він.

У той же час, за словами Ковальова, у сквері навпроти Софійської площі стояв "невдоволений натовп людей, близько 800-т". "Кричали про те, що з ними не розплатилися, що обіцяли автобус, щоб вийхати з Києва. Тут поруч люди поскидали на землю прапори "Нашої України", - пише блогер.

Він побачив, що частина людей у сквері бігала за хлопцем і дівчиною. Дівчина Юля, за словами людей, мала принести гроші для розрахунку з людьми. Мітингувальники підозрювали, що грошей вона не принесла, але дівчина повідомила, що у неї дуже великі номінали і мусить піти розміняти.

Коли Юля пішла у "Приватбанк" поруч із Софійською площею, натовп людей пішов за нею. Як сказав один учасник мітингу, "щоб не кінулі".

Один із хлопців розповів, що йому обіцяли за 3 години участі в мітингу заплатити 75 гривень. Коли гроші були розміняні, бригадири почали роздавати людям по 50 гривень.

"Помагав дівчині Юлі хлопець Ігор, наскільки я зрозумів професійний організатор-масовик для проплачених мітингів. Він говорив по телефону з кимось, кого називав на ім’я і по батькові. Людина, що телефонувала до Ігоря, щось гучно кричала, на що Ігор відповів: "Я еще не на Майдане, у меня тут проблемы с "Украиной", - переповідає Ковальов.

"Організатори розрахувались з мітингарями – і всі розійшлись", - пише він

Ще раніше, у сквері, коли розлючені мітингарі хотіли бити організаторів, прибігли працівники міліції. У розмові міліціонери сказали, що у них "повний відділок учасників мітингу опозиції".

 

Ну якщо вже не вірити УП, то я не знаю, кому можна вірити! Заходьте, почитайте, там ще й фотки класні є!

 

http://www.pravda.com.ua/news/2012/01/23/6927341/

avatar

Українська правда

23 січня 2012 14:04