У день 100-річчя Буковинського віча відбудеться урочиста сесія Чернівецької обласної ради

У день 100-річчя Буковинського віча відбудеться урочиста сесія Чернівецької обласної ради

03.11.2018, 07:59

 Відповідне рішення було ухвалено на засіданні колегії Чернівецької обласної ради, яке голова крайового парламенту Буковини Іван Мунтян провів сьогодні, 26 жовтня.

Так, члени колегії підтримали пропозицію Івана Мунтяна щодо скликання 3 листопада цього року пленарного засідання 26-ї урочистої сесії Чернівецької обласної ради, що з нагоди 100-ї річниці Буковинського народного віча розпочне свою роботу в приміщенні Чернівецького академічного обласного українського музично-драматичного театру імені Ольги Кобилянської о 12.00.

Відповідне розпорядження підписав голова Чернівецької обласної ради Іван Мунтян сьогодні, 26 жовтня. «На підставі статті 46-ї та частин 6 і 7 статті 55-ї Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», статті 5 розділу І та статті 14 розділу ІІ Регламенту обласної ради VІІ скликання, рішення колегії обласної ради від 26 жовтня 2018 року, враховуючи пропозиції Організаційного комітету з підготовки та відзначення у Чернівецькій області 100-річчя Буковинського народного віча скликати 26-у урочисту сесію обласної ради VІІ скликання 3 листопада 2018 року в приміщенні Чернівецького академічного обласного українського музично-драматичного театру імені Ольги Кобилянської (м.Чернівці, Театральна площа, 1) о 12.00.

На розгляд сесії внести наступні питання:

1. Про звернення депутатів Чернівецької обласної ради VІІ скликання до нинішніх та прийдешніх поколінь буковинців з нагоди 100-річчя Буковинського народного віча.

2. Про присвоєння звання «Почесний громадянин Буковини».

3. Про звернення до Президента України щодо підтримки Всеукраїнського заходу «Естафета єднання».

На сесію запросити народних депутатів України від Чернівецької області, голову та заступників голови обласної державної адміністрації, прокурора Чернівецької області, начальника Головного управління Національної поліції в Чернівецькій області, начальника Управління СБУ у Чернівецькій області, голів районних рад та районних державних адміністрацій, секретаря Чернівецької міської ради, Новодністровського міського голову, голів рад об’єднаних територіальних громад, голову облпрофради, окремих керівників структурних підрозділів обласної державної адміністрації, територіальних підрозділів міністерств та інших центральних органів виконавчої влади, представників громадських організацій області, національно-культурних товариств, представників засобів масової інформації», – йдеться у розпорядженні.

У свою чергу, враховуючи клопотання Чернівецької обласної державної адміністрації щодо невідкладного розгляду проекту рішення «Про внесення змін до обласного бюджету на 2018 рік» та низки інших важливих питань, а також з огляду на звернення депутатських фракцій ВО «Свобода», ВО «Батьківщина» та Радикальної партії Олега Ляшка, які запропонували звернутися до вищого керівництва держави щодо скасування Постанови Кабінету Міністрів України від 19 жовтня 2018 року № 838 про підвищення ціни на газ для населення, колегією обласної ради прийнято рішення скликати 30 жовтня цього року 25-у позачергову сесію Чернівецької обласної ради.

Відповідне розпорядження підписав голова Чернівецької обласної ради Іван Мунтян. «На підставі статті 46-ї та частини 6 статті 55-ї Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», статті 14 розділу ІІ Регламенту обласної ради VІІ скликання, листа обласної державної адміністрації від 19.10.2018 № 01.13/18-2093 скликати 25-у позачергову сесію обласної ради VІІ скликання 30 жовтня 2018 року в сесійній залі Чернівецької обласної ради (м.Чернівці, вул. Грушевського, 1) об 11.00.

На розгляд сесії внести наступні питання:

1. Про внесення змін до обласного бюджету на 2018 рік.

2. Про затвердження Регіональної програми розвитку комунального підприємства «Дирекція з обслуговування майна спільної власності територіальних громад» на 2019 - 2021 роки.

3. Про внесення змін до Комплексної програми профілактики правопорушень на 2017-2019 роки.

4. Про внесення змін до Регіональної програми забезпечення інформаційних потреб населення області, відзначення свят державного, регіонального, місцевого значення та здійснення представницьких, інших заходів на 2016-2020 роки.

5. Інші.

На сесію запросити народних депутатів України від Чернівецької області, голову та заступників голови обласної державної адміністрації, прокурора Чернівецької області, начальника Головного управління Національної поліції в Чернівецькій області, начальника Управління СБУ у Чернівецькій області, голів районних рад та районних державних адміністрацій, секретаря Чернівецької міської ради, Новодністровського міського голову, голів рад об’єднаних територіальних громад, голову облпрофради, окремих керівників структурних підрозділів обласної державної адміністрації, а також територіальних підрозділів міністерств та інших центральних органів виконавчої влади, представників засобів масової інформації», – йдеться у розпорядженні.

Учасниками засідання також заслухано інформацію директора Департаменту фінансів Чернівецької обласної державної адміністрації Анжели Дякової щодо внесення змін до обласного бюджету на 2018 рік та погоджено проекти порядків денних 25-ї позачергової та 26-ї урочистої сесій Чернівецької обласної ради.

  • Джерело: Прес-служба обласної ради
1