У четвер міська рада спробує усунути з посади мера Чернівців і призначити секретаря, - нардеп

У четвер міська рада спробує усунути з посади мера Чернівців і призначити секретаря, - нардеп

29.03.2017, 21:22

Депутати Чернівецької міськради на черговій сесії 30 березня спробують усунути Олексія Каспрука з посади міського голови Чернівців та намагатимуться призначити секретаря міської ради.

 Про це сьогодні під час спілкування з журналістами заявив народний депутат Максим Бурбак. 

 Він зазначив, що представники "антимерської" депутатської групи у Чернівецькій міськраді у четвер спробують повторити "сценарій 2011 року", коли більшістю депутатських голосів був відсторонений від посади тодішній мер Чернівців Микола Федорук.

«Хлопці навіть нічого продукувати свого не можуть. Вони вирішили використати сценарій 2011 року. Все повторюється, - зазначив Бурбак. – Але тут взагалі хочуть відсторонити ні за що. Ніби за корупцію в органах міської ради. Звичайно, кадрова політика бажає кращого. Проте жодна рада не може замінювати судові органи та органи слідства. Не хочу нікого виправдовувати, але все, що вони могли зробити, це підтримати рішення Каспрука про відсторонення його від виконання обов’язків та проведення публічного, об’єктивного, відкритого слідства. Крапка».

 Також народний депутат зазначив, що депутати міськради домовляються щодо обрання секретарем міської ради керівника фракції "БПП "Солідарність" Василя Максимюка, який є близький до бізнесмена, депутата від "Рідного міста" Валерія Чинуша.

 Зокрема він зазначив, що до голосування за недовіру Каспруку планують залучити депутатів "БПП "Солідарність" в обмін на посаду секретаря для керівника цієї фракції Василя Максимюка.

 Нагадаємо, на позачерговій сесії 27 березня Чернівецька міськрада двічі невдало намагалася висловити недовіру Каспруку через хабар в управлінні освіти.

 Тоді ж міський голова заявив, що фракція "Рідне місто" мріє повторити сценарій з усуненням мера.

 Пізніше стали відомі результати поіменного голосування депутатів за недовіру меру: "за" проголосував повний склад "Свободи" і семеро "рідномістян".

 Як відомо, 31 березня 2011 року група депутатів Чернівецької міськради здійснила переворот, усунувши міського голову Миколу Федорука.

Джерело: molbuk.ua та БукІнфо

1


КОМЕНТАРІ (1)

 Вася хоче стати смотрящим у Васі ?

avatar

???

29 березня 2017 19:41