У «Чернівцігазі» заперечують, що маніпулюють зі складом газу, а хто сумнівається може замовити і оплатити незалежний аналіз

У «Чернівцігазі» заперечують, що маніпулюють зі складом газу, а хто сумнівається може замовити і оплатити незалежний аналіз

11.12.2018, 16:36

В оселі буковинців природний газ надходить із декількох джерел: газовидобувної компанії "Укргазвидобування  та із магістральних газопроводів "Укртрансгазу". Залежно від джерел надходження, калорійність газу відрізняється, але відповідає нормам, що діють. За інформацією АТ "Укртрансгаз", імпортний газ має стабільний склад, а параметри газу українського видобутку змінюються залежно від родовища. 

Газорозподільна система є герметичною і втручання в її роботу вибухонебезпечне. До того ж технічно неможливо здійснювати будь-які маніпуляції пов’язані зі зміною складу газу.

 «Під час транспортування газу в мережах відбувається лише пониження тиску до необхідних параметрів. Тому впливати на фізико-хімічний склад газу в герметичній системі газових мереж та додавати до нього якісь речовини неможливо. Адже будь-яке втручання в роботу системи може призвести до масштабної аварії», - продовжує далі Дмитро Кривко.

 Нарікання споживачів на "неякісне горіння" зазвичай пов’язане з появою червоних язиків на полум’ї, що насправді свідчить не про погану якість газу, а про неповне згорання. Щоб цього уникнути, потрібно регулярно проводити техогляд та забезпечувати повітрообмін в помешканні.

 Варто звернути  увагу й на термін експлуатації газового обладнання. Після цього їх потрібно або замінювати, або проводити капітальний ремонт. Так і з іншими приладами, адже з часом будь-яка техніка зношується та потребує заміни.

 Клієнти компанії, які сумніваються у якості газу, який надходить до їхніх осель, можуть самостійно замовити проведення додаткового аналізу газу, в тому числі у незалежній лабораторії ДП "Івано-Франківськстандартметрологія". Відповідно до Кодексу ГРМ, якщо показники відповідають нормам, оплачувати такий аналіз буде споживач.

За матеріалами Публічне акціонерне товариство «Чернівцігаз»

1


КОМЕНТАРІ (2)

ПЕРШОТРАВНЕВИЙ РАЙОННЫЙ СУД

вул. Головна, 105, м. Чернівці, 58000

(0372)514263

Головуючому судді Нестеренко Є. В.

Представник інтересів позивачів:       ГЕКОВ Геннадій Олександрович 

Єдиний унікальний номер № 725/5727/18

 

Судовепровадження № 2/725/941/18

                                ВІДПОВІДЬ

                    на відзив позовної заяви

      про предмет спору, вимоги, підстави, зміст, докази,

                         аргументи, заперечення та інше

                         виключно по суті справи

        В провадженні Першотравневого міськрайонного суду знаходиться цивільна справа № 725/5727/18 за позовом 26-ти позивачів до відповідача ПАТ «Чернівцігаз».

       Позивачі вважають вимоги Відповідача (ПАТ «Чернівцігаз»), викладені у його відзиві безпідставними, та такими, що викладені у неприпустимій формі/риториці. Більше того, у відзові викладена НЕДОСТОВІРНА, та ЩЕ Й НЕГАТИВНА ІНФОРМАЦІЯ, яка ВИРАЖАЄ НЕПОВАГУ ДО СУДУ, ПАПЛЮЖИТЬ та ПРИНИЖУЄ ЧЕСТЬ І ГІДНІСТЬ ПОЗИВАЧІВ і ЇХ ПРЕДСТАВНИКА Гекова Г. О., а також ДИСКРЕДИТУЄ ЙОГО. Такі неправомірні дії відображені в ЗУ «Про інформацію», а саме – 

    Стаття 27. Відповідальність за порушення законодавства про інформацію 

    1. Порушення законодавства України про інформацію тягне за собою дисциплінарну, цивільно-правову, адміністративну або кримінальну відповідальність згідно із законами України. 

        Таким чином, Відповідач сам грубо порушив вимоги ст. 178 ЦПК України включно з ч.8 цієї ж статті (У разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд вирішує справу за наявними матеріалами). До того ж, Позивачі звертаються до суду з проханням відреагувати на неприпустиму письмову риторику представника Відповідача Миронова С. І. та притягнути його до відповідальності за неповагу до суду!

 

     Геннадий Геков, независимый гражданский активист, правозащитник. Буковинський громадянин ХХст., Академія громадянина (095-474-37-54)

avatar

Правозащитник

11 грудня 2018 18:15

        3 декабря начался беспрецедентный суд 26-ти истцов против ПАТ "Черновцыгаз" и ТОВ "Черновцыгаз Сбыт". Судебные заседания проходят в Первомайском районном суде г.Черновцы.

        Главенствующий судья Нестеренко Е. В. Защитник (представитель) истцов Геков Г. А.

        На первое подготовительное судебное заседание явились 24 истца со своим представителем (защитником) Г. Гековым. А также пришли, представитель третьего лица ТОВ "Черновцыгаз Сбыт" и представитель ещё одного третьего лица ГУ "Госпродпотребслужба" в Черновицкой области. Пришло ещё человек десять, чтобы поддержать тех, кто не побоялся выступить против газовых негодяев. А вот от ответчика (ПАТ "Черновцыгаз"), БЕЗ УВАЖИТЕЛЬНЫХ ПРИЧИН, никто так и не явился. Что ещё раз подтверждает цинизм беспредельщиков марионеток Фирташа.

         2-е судебное заседание состоится 26.12.2018 года в Первомайском суде. Начало в 10:00.

                  Приглашаются все желающие. Поддержите смельчаков!   

 

     Геннадий Геков, независимый гражданский активист, правозащитник. Буковинський громадянин ХХст., Академія громадянина (095-474-37-54)

avatar

Правозащитник

11 грудня 2018 18:15