У Чернівцях знову топить 'Калинку': представник ринку закликає не панікувати (оновлено)

У Чернівцях знову топить "Калинку": представник ринку закликає не панікувати (оновлено)

28.06.2013, 18:39

Cьогодні, 28 червня на Калинівському ринку в Чернівцях піднялася вода з потічка, що біля 8-го сектору.

Як передає кореспондент molbuk.ua, вода з притоки Прута - річки Потіт вже підтопила одни із магазинів і продовжує прибувати. Підтопленню сприяє й те, що канал, через який тече річка, забився сміттям. Люди самостійно намагаються його розчистити.

На місці підтоплення вже зібралися підприємці, що побоюються подальшого підйому води. Вони намагаються рятувати свій товар.   До підприємців вийшли представники адміністрації ринку.

Представники МНС стверджують, що на даний момент відбувається пік підйому води на Пруті і служба порятунку "контролює ситуацію". За словами очевидців, до підтоплення перших рядів Калинки з боку річки залишається приблизно півметра... Водночас, як повідомив БукІнфо керівник прес-служби МТК "Калинівський ринок" Олексій Пономаренко, це не більше ніж паніка. "Вода підняляся не критично. Для того, щоб почало підтоплювати ринок треба, щоб рівень води у Пруті піднявся на 6-8 метрів. Цього немає. Зараз пік проходження води, а потім вона почне різко спадати", - заявив він.

Олексій Пономаренко зазначив, для запобігання спекуляціям на цю тему, прес-служба ринку готує відповідний прес-реліз та фотографії, які свідчать, що загрози підтопленню комунального підприємства немає.

За даними Укргідрометеоцентру, Протягом минулої доби, внаслідок добігання паводкової хвилі відмічались підвищення рівнів води на Дністрі нижче Журавного на 1-26 см, на його притоках, що формують боковий приплив до Дністровського водосховища на 1-15 см, що обумовлене випадінням дощів.

28-30 червня, внаслідок дощів очікуються підйоми рівнів води:

- у басейні Прута, Сіреті на 0,5-1,5 м, на окремих ділянках малих річок до 2,0 м, над рівнями на 8 год. 27 червня;

- на річках басейну Дністра в межах Львівської області на 0,3-1,0 м

У вихідні 28-30 червня на території Чернівецької області очікується нестабільна погода. За даними Укргідрометеоцентру, на Буковині пройдуть короткочасні дощі, місцями сильні зливи, грози та град.

Температура повітря вночі 11-16° тепла, в горах 7-12° тепла. Денна температура становитиме 21-26° тепла.

Джерело: molbuk.ua та БукІнфо

Фото - прес-центру Чернівецької міської ради

1


КОМЕНТАРІ (1)

річечка зветься ПОТІТ

avatar

Уточнення

28 червня 2013 13:55