У Чернівцях з’явиться новий сучасний музей з документами та експонатами університету

У Чернівцях з’явиться новий сучасний музей з документами та експонатами університету

25.12.2019, 11:31

Про це йдеться у річному звіті ректора вузу Романа Петришина, який оприлюднено на офіційному сайті вузу, - пише http://www.bukpravda.cv.ua/

У Чернівецькому національному університеті планують створити сучасний музей історії університету. Він зазначив, що робоча група працює над збором експонатів для майбутньої експозиції (архівних документів, світлин, різноманітних матеріалів).

"Наразі, у виділених під музей приміщеннях (5 кімнат) завершено ремонтні роботи. На порядку денному, поряд із пошуком матеріалів для майбутньої експозиції, гостро постало питання щодо пошуку коштів на придбання необхідних шаф і вітрин.

Наразі зазначене питання обговорюється і відбувається пошук мецената. А створити сучасний музей - це не дешеве задоволення. Без сумніву, не личить цісарському університетові з майже 150-річною історією не мати власного музею", – повідомив Петришин у своєму звіті.

Як зазначив керівник вузу, наразі розроблена концепція музею історії університету, підготовлено декілька проєктів майбутньої експозиції, продовжується збір документів і матеріалів.

Фото Шпальта

1