У Чернівцях завтра чекають на Януковича (оновлено)

У Чернівцях завтра чекають на Януковича (оновлено)

07.11.2011, 14:52

Очікується, що завтра, 8 листопада, Чернівецьку область  з робочим візитом відвідає Президент України Віктор Янукович. За попередньою інформацією, у програмі його перебування значаться ТОВ "Чернівецький машзавод" та у Свято-Вознесенському православному монастирі у селі Банчени Герцаївського району. До приїзду президента заасфальтували дорогу біля машзаводу. Дорожнє покриття біля монастиря, що у Банченах, ремонту не потребує – його «застелили» раніше до візиту патріарха Кирила.

Як повідомляє прес-служба облдержадміністрації, очікується, що глава держави прибуде до Чернівців об 11.00. А після відвідання машзаводу дасть прес-конференцію в облдержадміністрації.

Програма, до слова, майже повністю відтворює останній за часом приїзд на Буковину тоді ще тільки кандидата на посаду Президента України Віктора Януковича. (Хіба що за винятком прес-конференції в ОДА). Тоді ще тільки голова Партії регіонів востаннє навідувався до найменшої в Україні області у вівторок, 13 жовтня 2009 року.

Якщо цього разу візит в Чернівецьку область все-таки відбудеться, то він буде першим для Віктора Януковича в ранзі Президента України.

Анонсовані раніше можливі президентські візити, зокрема, на урочистості з нагоди  70-річчя утворення Чернівецької області у серпні 2010 року та під час нещодавнього приїзду на Буковину у жовтні 2011 року патріарха Московського Кирила, так і не відбулися. Попри те, що напередодні ймовірного приїзду, наприклад, влітку 2010 року вздовж маршруту з аеропорту до Чернівецького державного університету були вже навіть розвішені плакати "Буковина вітає президента України Віктора Януковича". Також було укладено нове покриття, яке клали з таким поспіхом, що заасфальтували не тільки вибоїни, а й каналізаційні люки.

Першого разу подейкували, що прийняти президентський літак не міг чернівецький аеропорт. Другого ж разу експерти вказували на охолодження стосунків між президентом та патріархом.

Сьогодні, 7 листопада, під час брифінгу  голова обласної державної адміністрації Михайло Папієв підтвердив, що з робочим візитом на Буковині Глава держави перебуватиме завтра, 8 листопада. Віктор Янукович відвідає одне з найпотужніших підприємств регіону – Чернівецький машинобудівний завод, відтак під головуванням Президента України відбудеться нарада з адміністративно-господарським активом області. Як повідомив Михайло Папієв, під час наради йтиметься про соціально-економічний розвиток і впровадження реформ в регіоні, роль регіональних органів влади і суспільства в модернізації країни.  

“У своєму виступі я акцентуватиму увагу на стратегічних напрямках розвитку регіону з врахуванням особливостей і відмінностей Буковини від інших регіонів, що має стати нашою перевагою на шляху досягнення успішності краю, – зазначив Михайло Папієв. – Мова йтиме, зокрема, про туристичну привабливість області, агропромисловий комплекс і виробництво конкурентноздатної сільськогосподарської продукції, транскордонну співпрацю, впровадження в регіоні системи електронного управління територією”.

Голова облдержадміністрації висловив упевненість, що візит в Чернівецьку область Президента України дасть новий поштовх для розвитку краю та сприятиме вирішенню важливих для регіону проблем з боку центральних органів влади. Як зауважив Михайло Папієв, зі сторони крайової виконавчої влади будуть порушені питання відновлення функціонування пунктів пропуску на українсько-румунському кордоні, протипаводкового захисту території в басейнах річок Дністра, Прута і Сірета, соціального захисту малозахищених верств населення, фінансування об’єктів, які постраждали внаслідок повеней у 2008 і 2010 роках, сприяння в здійсненні реставраційних робіт в університеті – колишній резиденції митрополитів Буковини і Далмації, належного забезпечення роботи інтегральної інформаційно-аналітичної системи регіонального управління. Під час візиту Віктор Янукович побуває також в Банченському Свято-Вознесенському монастирі і ознайомиться з новозбудованим притулком при ньому, відвідає дитячий будинок в Молниці.