Затримали головного інспектора управління Державної архітектурно-будівельної інспекції Буковини при одержанні хабара 300 доларів США

Затримали головного інспектора управління Державної архітектурно-будівельної інспекції Буковини при одержанні хабара 300 доларів США

03.03.2017, 15:03

 Працівники прокуратури Чернівецької області, спільно з працівниками Управління захисту економіки в Чернівецькій області Департаменту захисту економіки Національної поліції України викрили та затримали головного інспектора Управління державної архітектурно-будівельної інспекції у Чернівецькій області при отриманні 300 доларів США неправомірної вигоди.

Вказані кошти головний інспектор одержав від фізичної особи-підприємця за непритягнення до адміністративної відповідальності за порушення, допущені у сфері містобудівної діяльності.

Після одержання неправомірної вигоди, посадовця було затримано в порядку ст. 208 КПК України.

Наразі готується повідомлення про підозру та клопотання про обрання йому запобіжного заходу.

 Прес-служба прокуратури Чернівецької області

Як повідомили ІА АСС в управлінні захисту економіки в Чернівецькій області, підприємець, збираючись відкрити магазин-бар в с. Мілієво, звернувся до Вижницької районної інспекції будівельного нагляду Державної архітектурно-будівельної інспекції в Чернівецькій області. Для введення об'єкту в експлуатацію посадовці даної держустанови повинні провести його обстеження та видати відповідний акт. За позитивний висновок головний спеціаліст інспекції "зажадав" від підприємця 1350 доларів США неправомірної вигоди. У разі відмови, процедура введення об'єкту в експлуатацію може затягнутися. Оперативники Управління захисту економіки (УЗЕ) в Чернівецькій області Нацполіції, слідчі обласної прокуратури та працівники відділу протидії корупції обласного управління Держгеокадастру затримали їх у м. Вижниця.

1


КОМЕНТАРІ (1)

avatar

Myhajlo Tokarjuk

03 березня 2017 13:49