У Чернівцях запідозрили, що Янукович не поважає український народ і зневажає його!

У Чернівцях запідозрили, що Янукович не поважає український народ і зневажає його!

22.07.2012, 18:09

Об’єднання перед небезпекою втратити українську державність продемонстрували представники місцевого самоврядування Буковини. У п’ятницю в Чернівцях відбувся Форум депутатів місцевих рад Чернівецької області різних рівнів. Понад півтори сотні  представників місцевих рад з усіх районів області та з самих Чернівців зібралися для того, аби обговорити політичну кризу в Україні, спричинену спробою знищення української мови.

У роботі форуму взяв участь народний депутат України (фракція БЮТ-«Батьківщина») Сергій Шевчук. Спробу просунути в парламенті законопроект Колесніченка-Ківалова він назвав «нахабним і нахрапистим розвитком русского міра» і зауважив, що «чим більший тиск влади – тим сильніше треба об’єднуватись».

 Виступаючі на форумі депутати повторили свої вимоги до крайової влади оприлюднити персональне ставлення до цього ганебного «мовного» законопроекту.

 Форум відбувався дуже демократично, тож під час його проведення надавали слово всім бажаючим виступити – навіть тим, хто не є депутатом, а лише гостем заходу. Тож тут лунали і політичні гасла, і прості щирі слова, і навіть віршована сатира.

 Депутати ухвалили резолюцію, якою затвердили текст звернення форуму депутатів до Президента України та Верховної Ради України; постановили обговорити це питання на сесіях районних та міських рад з прийняттям відповідних заяв та звернень; згуртувати всі демократичні сили в місцевих радах на боротьбу із нинішнім кримінальним режимом.

У зверненні до президента і парламенту депутати висунули вимогу «не знищувати державність». «Запевняємо вас, пане Януковичу, що ми за цей останній бастіон не відступимо! – йдеться в заяві. - Вам не вдасться відволікти увагу людей напередодні парламентських виборів. Вам не вдасться приховати за проблемою мовного питання ваше провальне правління країною: тотальне розкрадання держави, зубожіння людей, політичні переслідування та антидемократичні процеси, які відбуваються в Україні».

Резолюція  форуму органів місцевого самоврядування Чернівецької області

 20 липня 2012 року м.Чернівці

 Ми, депутати місцевих рад Чернівецької області, ствреджуємо, що місцеве самоврядування в Чернівецькій оласті переживає складні часи. Ще ніколи органи місцевого самоврядування в Чернівецькій області не були такими ущемленими в своїх можливостях як в останні роки. Незаконно позбавляються своїх повноважень міські голови, під тиском обласної виконавчої влади вирішуються кадрові питання в органах місцевого самоврядування, депутати місцевих рад стали практично безправними.

 Також відзначаємо, що замість обіцяного покращення вже сьогодні з боку влади і партії регіонів, буковинці, як і всі українці, стають все біднішими, зростає безробіття, падають темпи промислового виробництва, закриваються заводи та підприємства, скорочуються робочі місця, здійснюється тиск на засоби масової інформації, руйнуються підвалини демократії.

 Разом з тим Президент України, Кабінет Міністрів України та провладна більшість у Верховній Раді України роблять все для того аби відволікти українців від нагальних проблем.

 Такою надуманою проблемою з боку влади є проблема регіональних мов. Висловлюємо стурбованість щодо ганебної спроби прийняти в другому читанні законопроект «Про засади державної мовної політики», який призведе до неминучого розколу в українському суспільстві та знищення української державності.

 У зв’язку  з цим форум органів місцевого самоврядування  Чернівецької області вирішив:

 1. Затвердити текст звернення форуму депутатів місцевих рад Чернівецької області до Президента України та Верховної Ради України.

2. Обговорити дане питання на сесіях районних та міських рад з прийняттям відповідних заяв та звернень.

3. Згуртувати всі демократичні сили в місцевих радах на боротьбу із нинішнім кримінальним режимом.

4. Зобов'язати депутатів всіх рівнів донести текст звернення та резолюції до кожного мешканця нашого краю.

Звернення Форуму органів місцевого самоврядування Чернівецької області до Президента України, голови Верховної Ради України та голови Чернівецької обласної ради

 Єдиний скарб у тебе - рідна мова. 
Заклятий для сусіднього хижацтва. 
Вона твого життя міцна основа, 
Певніша над усі скарби й багатства. 

Пантелеймон  Куліш 

З глибоким обуренням ми констатуємо, що вже вкотре, перед важливими виборами у нашій державі недолугі політики намагаються експлуатувати питання, які шкодять єдності українського народу та вносять розкол в суспільно-державний організм.

Форум засуджує дії, що відбулися у Верховній Раді України 3 липня 2012 р. у зв’язку з так званим прийняттям антиконституційного законопроекту “Про засади державної мовної політики”, та розцінює їх як ще один явний приклад відходу провладних сил від демократичних принципів правління. Ми підтримуємо рішення Об’єднаної опозиції більше не брати участь в «сходняку», на який Партія регіонів перетворила парламент.

Ми констатуємо, що в нашій державі не повинно мати місця протиставлення мов одна одній.

Ухвалення цього ганебного псевдозакону свідчить про повну руйнацію основ парламентаризму в Україні. Це принизливе рішення у Верховній Раді ухвалили з порушенням процедурних норм, в обхід регламенту, права та здорового глузду.

Депутати від партії регіонів своїм ницим вчинком зганьбили високе звання народних обранців. Вони ще раз продемонстрували, що нести відповідальність перед громадянами, які довірили їм захищати свої інтереси вони наміру не мають! Це вже не парламентська більшість, а банда шулерів. Влада показала, що вона зневажає закони і Конституцію,  будь-які норми і правила.

Закон «Про засади державної мовної політики» становить серйозну небезпеку для майбутнього розвитку української мови та ставить під загрозу роль, яку вона має відігравати як єдина державна мова в Україні.

Такий закон розколює українське суспільство. І найганебніше те, що це робиться свідомо і спеціально!

Закон про мовне питання є черговим кроком владних структур до офіційного повернення російської мови у різні сфери державного і суспільного життя та русифікації населення України, а затим - до конституційного впровадження російської мови як другої державної.

З ухваленням антинародного "мовного законопроекту " Партія регіонів отримала статус головної антиукраїнської сили.

І якщо Ви, пане Януковичу, підпишете закон, то цей статус перейде до вас. Ви доведете, що не поважаєте український народ і зневажаєте його! Вимагаємо від вас, пане Президенте, не знищувати українську державність, яку народ України виборював століттями у тяжкій боротьбі!

Лідер об’єднаної опозиції «Батьківщина»  Юлія Тимошенко чітко наголосила: «Сьогодні не можна відступатися, бо питання рідної мови — це не умовна смуга, за яку можна мовчки відповзти та стерпіти ще раз. Рідна мова — це залізобетонна стіна, останній бастіон, межа, за які відступати не можна, бо далі — тотальна пустеля».

Мова  - серце Батьківщини! Відтак, вимагаємо від Президента не підписувати цей відверто антидержавний «так званий» закон, а провладну більшість у Верховній Раді України закликаємо повернутися до дотримання принципів парламентаризму та не зневажати Закон на догоду примітивним передвиборчим маніпуляціям!

Запевняємо вас, пане Януковичу, що ми за цей останній бастіон не відступимо!

Вам не вдасться відволікти увагу людей напередодні парламентських виборів. Вам не вдасться приховати за проблемою мовного питання  ваше провальне правління країною: тотальне розкрадання держави, зубожіння людей, політичні переслідування та антидемократичні процеси, які відбуваються в Україні.

1


КОМЕНТАРІ (2)

Список делегатів Форуму в студію. Україна повинна знати своїх Героїв.

avatar

Клоун

22 липня 2012 14:15

Список делегатів Форуму в студію. Україна повинна знати своїх Героїв.

avatar

Клоун

22 липня 2012 14:15