У Чернівцях за круглим столом обговорять стан, проблеми і перспективи соціалізації ромської громади Буковини

У Чернівцях за круглим столом обговорять стан, проблеми і перспективи соціалізації ромської громади Буковини

28.01.2013, 14:40

У четвер, 31 січня, о 15.00 в приміщенні конференц-залу Товариства „Український народний дім в Чернівцях”(вул.Ломоносова,2) відбудеться засідання круглого столу „Соціалізація ромської громади Буковини – стан, проблеми, перспективи”. У презентації візьмуть участь голова Товариства „Український народний дім в Чернівцях” Володимир Старик, члени громадської ради при облдержадміністрації Тарас Халавка, Ігор Гаврада, представники управлінь облдержадміністрації.

Навесні 2011 року, нагадаємо, з берега річки Прут у Чернівцях правоохоронці виселили табір ромів. До виселення були залучені також бійці спецпідрозділу "Беркут". Сектор дільничних інспекторів Першотравневого райвідділу міліції Чернівців звернувся до ромів з проханням звільнити дамбу на Пруті, але вони цього не зробили. У самому таборі мешкали до двох десятків ромів. Серед них - люди віком від 4 до 60 років. Оселилися вони в п’яти наметах, зроблених з гілля, поліетилену та ганчір’я.

1


КОМЕНТАРІ (1)

А до чого тут цигани, які на Пруті оселяються? Вони, взагалі, із Закарпаття приходять. До Буковини не мають жодного відношення. 

avatar

Варо

28 січня 2013 15:18