У Чернівцях виступили проти сепаратистів на Буковині

У Чернівцях виступили проти сепаратистів на Буковині

01.12.2017, 16:49

Пікет у Чернівцях. "Національний корпус" виступив проти сепаратистів на Буковині

У Чернівцях представники кількох націоналістичних організацій провели акцію, під час якої заявили, що виявили "почьотного представітєля Путіна на Буковінє" - відомого діяча румунської громади краю Васіле Терицану.

Як передає кореспондент molbuk.ua, активісти оголосили Терицану другом президента Росії Путіна, провели пікет біля приміщення румунського культурного центру на вулиці О.Кобилянської та передали для Терицану "подяку від ФСБ за співробітництво".

У виступах організатори акції висловили впевненість, що мешканці Чернівецької області румунської національності не підтримують сепаратистські ідеї. 

Натомість звинуватили В.Терицану в організації антиукраїнських заходів, зокрема, нещодавного пікетування облдержадміністрації з приводу буцімто обмеження прав румунської меншини на освіту рідною мовою.

 Представники націоналістичних сил провели сьогодні символічну акцію. Вони відкрили так зване представництво президента Російської Федерації В.Путіна. 

- Ось такі умови "Побратими України" поставили зраднику України, агенту Кремля, румунському контррозвіднику Василю Терицану!!! Слава Україні!!! Слава нації!!!Смерть ворогам!!! - написав у ФБ учасник акції Сергій Качмарський 

 Розмістили це "представництво" на вулиці О.Кобилянської, біля Центру румунської культури ім. Євдоксія Гурмузакі. Направлений весь цей пікет на одну людину, якого національний корпус звинувачує у сепаратизмі, це Василь Терицану. Саме його підозрюють у співпраці з Кремлем. Сам пан Василь до пікетувальників не виходив. 

Джерело: http://acc.cv.ua/ та molbuk.ua

 

1


КОМЕНТАРІ (3)

вівці

avatar

Чернівчанин

01 грудня 2017 22:48

Что Сергей захлестнула тебя национальная волна ? А нравилось когда в СССР запрещали разговаривать и читать на украинском . Понял теперь Вы считаете себя " главными " то есть  ( окупантами ) ... Слава Украине ето  что для ВАС подмять под себя одну из нацменшин ??? Я думаю Слава Украине ето - Здоровье , Счастье и Мир ВСЕМ подчеркиваю ВСЕМ - Буковинцам .

avatar

Нелу

02 грудня 2017 09:43

 Если Тарицану не л.х - то Мы можем увидеть как Националисты напишут опровержение на етом же сайте что ОН (Тарицану) не агент фсб и не разведчик Румынии . Конечно если у нас работает ЗАКОН . 

А МОЖЕТ у нац.корпуса и бобратимов есть доказательства обратного ??????????????????????????????????????????????????????????????????????????Готовы ответить за свои слова или сделайте- ТЕМНУЮ как Вы любите....

avatar

02 грудня 2017 10:03