У Чернівцях вирішуватимуть, як запобігти численним трагедіям на воді

У Чернівцях вирішуватимуть, як запобігти численним трагедіям на воді

22.08.2017, 08:23

Про це повідомив перший заступник голови Чернівецької ОДА Михайло Павлюк

- Чергова смерть у Чернівецькій області на воді. Вчора, 20.08. загинув на Пруті чоловік 1941 р.н. Чергова біда, співчуття родині....

- Проаналізував дані щодо кількості загиблих на водних об'єктах з початку цього сезону 2017 р. по області. Загинуло 26 людей, з них одна дитина - 6 років. Здебільшого місцем трагедії є місцевий ставок, Черемош, Прут, Дністер, Сірет. Більшість чоловіки середнього віку. Як і минулого року абсолютно усі купалися у невідведених для цього місцях. Питання до знання дна, стану громадян й вміння плавати - відкрите.

Є ще багато питань, де хочу почути думку фахівців, планую це розглянули на черговій обласній комісії з техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. Маємо внести багато пропозицій, мають бути рішення, бути санкціі за порушення рішень, наступний сезон 2018 р. має бути ІНШИМ, переконаний, статистика має властивість мінятися під дією правильних обгрунтованих чинників!!!!! Це залежить від усіх - вміння ставити й контролювати завдання одних й свідомості й відповідальності інших.

А поки закликаю, найближчі вихідні, ще теплі дні вересня, у разі сприятливого температурного режиму, дотримуватися правил купання у відведених для цього місцях по Чернівецькій області. 

Бережіть себе, своїх рідних та не будьте байдужими до співгромадян! - написав Михайло павлюк на своїй сторінці у ФБ. 

1