У Чернівцях вигуки 'Юлі - волю' глушила гучна музика (+відео)

У Чернівцях вигуки "Юлі - волю" глушила гучна музика (+відео)

03.11.2013, 16:13

Близько 12-ї години колона під прапорами ВО "Батьківщина" повернула з вулиці Головної на Центральну площу. Представники опозиції заздалегідь оголосили, що сьогодні, 3 листопада, вшанують річницю Буковинського віче, покладанням квітів до пам'ятника Кобзаря. Присутні на площі охоронці громадського порядку не перешкоджали рухові колони, яку очолювали народні депутати України Пишний, Бурбак, Федорук, Фищук, а також депутати місцевих рад.  Опозиціонери змогли покласти свої квіти до підніжжя пам'ятника. Проте почути, що кажуть речники опозиції, було складно. Гучна музика, яка з самого ранку лунає на площі, звучала так само гучно і під час їхньої акції. Вигуки "Юлі - волю! було майже не чути через цю музику. 

Водночас, як повідомляє www.chas.cv.ua, історичний фарс під назвою "Буковинське віче" від обласної влади в розпалі. До Чернівців з самого ранку на автобусах підвозять бюджетників з районів. Ми особисто зафіксували кілька автобусів, які супроводжували працівники міліції, зі сторони Глибоцького району. 

Біля стадіону "Буковина" стояло з 10-12 автобусів Новоселицького напрямку. Міліція перекрила рух транспорту центральними вулицями міста.

Вже до 12:00 Центральна площа була заповнена народом. Люди групують по районам. Біля кожної групи стоїть людина з бейджиком "Організатор". На Центральній площі змонтована чи не найкраща за багато років сцена з написом "Буковинське віче". Під сценою стоять молодики з бейджиками "Громадський порядок". А попри сцену ходять представники громадських організацій та національно-культурних товариств теж з бейджиками.

Подалі від народу стоять депутати обласної ради від партії регіонів, очільники управлінь, адміністрацій, рад.

Молоді люди серед "учасників Буковинського віча" роздають примірники спецвипуску газети "Свобода слова", засновником якої є дружина голови Чернівецької ОДА Папієва, на тему: "3 листопада - Буковинське віче. Подія, яка увійде в історію Буковини, України та Європи.

Також учасникам роздають проект звернення до українського народу, до президента та європейської спільноти із закликом щодо підписання угоди про асоціацію з ЄС.

Нагадаємо, буковинські науковці вже назвали владне віче історичним фарсом.

Веб камера Центральна площа, м.Чернівці

 

1


КОМЕНТАРІ (1)

Якщо після цього Чорней посміє ще назвати себе журналістом, сміливо можете плюнути йому в писок. 

avatar

Світлана

03 листопада 2013 21:26