У Чернівцях видавали підроблені паспорти громадян України для виїзду за кордон та  у формі ID картки із зміненими анкетними даними

У Чернівцях видавали підроблені паспорти громадян України для виїзду за кордон та у формі ID картки із зміненими анкетними даними

18.03.2021, 12:11

Незаконне переправлення іноземців через державний кордон України – на Буковині судитимуть вінничанина

Прокурори Чернівецької обласної прокуратури передали до суду обвинувальний акт відносно 51-річного жителя Вінниці за фактами організації незаконного переправлення особи через державний кордон України; збуту підроблених документів, які видаються та посвідчуються уповноваженим державним органом та у закінченому замаху на збут підробленого документу, який видається та посвідчується уповноваженим державним органом, вчиненому повторно (ч. 1 ст. 332; ч. 2 ст. 332; ч. 2 ст. 332; ч. 3 ст. 358; ч. 3 ст. 358; ч. 3 ст. 358 та ч. 2 ст. 15 ч. 3 ст. 358 КК України). 

За даними слідства, яке здійснювали співробітникиУправління Служби безпеки України у Чернівецькій області, вказаний громадянин за грошову винагороду здійснював протиправну діяльність з організації незаконних переправлень іноземних громадян через державний кордон України та видачі підроблених паспортів громадян України для виїзду за кордон та паспортів громадян України у формі ID картки із зміненими анкетними даними.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

1