У Чернівцях втрачають 12-14 чи всі 50 тисяч кубометрів води?

У Чернівцях втрачають 12-14 чи всі 50 тисяч кубометрів води?

30.11.2017, 19:24

На вулиці Кармелюка у Чернівцях вже більше місяця з каналізації витікає вода і калюжі по всій вулиці утворюються не лише від мокрого снігу.

Журналісти 0372. ua уже писали раніше, що два місяці тому за адресою Кармелюка, 9 на дорозі утворилося глибоке провалля, яке періодично засипали гравієм, але проблему ніяк не вирішували. Пізніше працівники водоканалу все ж намагалися вирішити проблему - розрили яму та ніби замінили шматок труби. Але віз і нині там - незважаючи на засипану піском та гравієм яму, вода тече на цьому місці знову і знову, і схоже, що не лише у цьому місці прорвало каналізацію.

- Кожного дня веду дитину у садочок цією вулицею і щодня теж саме, вода тече по вулиці, незалежно від погоди, - розповідає мешканка сусідньої вулиці пані Тетяна.

Але схожі проблеми є не лише на цій вулиці. Нещодавно ліквідовували витоки води на вулиці Салтикова-Щедріна, де утворилося ціле озеро. А днями 79 річна чернівчанка, мешканка вулиці Користишівська скаржилася на витік у водопроводі біля її будинку. Сюжет показали на ТРК Чернівці. Складається враження, що труби водоканалу вже надто діряві, а система каналізації взагалі несправна.

Кожен день, кажуть у Чернівціводоканалі, підприємство моніторить наявність витоків води. Про це розповів на сесії Чернівецької міської ради керівник КП "Чернівціводоканал" Анатолій Чабан. Він визнав, що проблема витоків води та автоматичного регулювання тиску подачі води є основними причинами поганої роботи системи каналізаційних мереж підприємства сьогодні.

- Основне завдання - налагодити та зменшити технологічні втрати води, ліквідувати витоки води на станції "Шубранець" і "Вікно". Втрати води у місті - 12-14 тисяч кубометрів, маємо зменшити їх до 7-8 тисяч, - уточнив очільник водоканалу. - Міняємо засувки, будемо промивати 2 фільтра з 4 -х. Кожного дня бригади працюють між "Шубранцем" і "Попова" - там великі витоки, працюємо над автоматичною системою врегулювання тиску води.

Обіцянки обіцянками, але сьогодні у Чернівцях через борги водоканалу без водопостачання залишилось 45 будинків.

Сьогодні ж, на сесії депутати нарешті виділили 4 мільйони 100 тисяч гривень на допомогу КП "Чернівціводоканал". Тож можливо завдяки цим коштам, а також нещодавно подарованому представниками ЄС обладнанню для пошуку витоків води, за ціною майже 100 тисяч євро, підприємство налагодить свою роботу. А чернівчани вже не переживатимуть, що в їх домівках взимку чи влітку не буде води.

Ірина Шведик

Джерело: https://www.0372.ua/news/1879009

1