У Чернівцях водій тролейбуса дверима затис чоловіка з дитиною на руках і протягнув кілька метрів (ОНОВЛЕНО)

У Чернівцях водій тролейбуса дверима затис чоловіка з дитиною на руках і протягнув кілька метрів (ОНОВЛЕНО)

18.01.2021, 12:02
Інцидент стався сьогодні вранці, 18 січня, на зупинці Олександра Щербанюка. Про це на сторінці Facebook написав Юра Гавриляк.
 
"Я спокійно почав заходити в тролейбус. В цей час водій закрив вхідні двері і почав їхати. Я не встиг ні зайти ні вийти, мені защимило дверима ногу. Я з донькою на руках упав, мене протягнуло кілька метрів і тролейбус зупинився. (Дякувати Богу ніхто не постраждав, донька злякалась, а я забруднився)" - йдеться у повідомленні.
 
Чоловік звертається до мера міста з проханням навести лад, адже це безпека громадян.
 
"Мало того що водії тролейбусів «грають» у перегони відкривають та закривають двері не дочекавшись повної зупинки транспорту та ще й зупинки тільки прометені від снігу. І в принципі важко навіть стояти. Місто Чернівці це не тільки центр!" - додав чоловік.
 
У Чернівецькому тролейбусному управлінні відреагували на це повідомлення, зазначивши, що це – фейк.

"Даний тролейбус, так як був закуплений вживаним в Чехії, обладнаний засобами безпеки згідно нормативів ЄС. Перед закриттям дверей лунає звуковий попереджувальний сигнал, який неможливо не почути. Двері обладнані блокуванням, яке не дозволить розпочати рух доки двері не закриті і так само не дозволить їх відкрити до повної зупинки тролейбуса" - йдеться у дописі ЧТУ у соцмережі.
 
Виконувач обов’язків начальника ЧТУ Михайло Олексюк обурений діями пасажира.

“Я спілкувався з водієм. Він пояснив, що чоловік намагався сісти у тролейбусах тоді, коли вже не було сидячих місць, а водій починав зачиняти двері. Пасажир тоді поставив ногу на підніжку і водій справді затис його ногу, він це визнав. Але запевнив, що відчини в двері та вибачився. Поїхати і протягнути чоловіка на кілька метрів тролейбус не міг, бо він не рушає, якщо двері не зачинені. Дитина була на руках у жінки, а не у чоловіка. Для чого чоловік зробив цей неправдивий допис не знаю. Ми зробили при журналістах привеслюдний експеримент і показали, що тролейбус не рушає, доки двері не зачинені”, - пояснив Михайло Олексюк.
 
Фото ілюстративне 
 
Джерело: Телеканал Чернівці та https://molbuk.ua/
 
https://www.facebook.com/mtrkchernivtsi/posts/2836087290002750
1