У Чернівцях водій маршрутки до Садгори вдарив учасника ООС - депутатка міськради (ОНОВЛЕНО)

У Чернівцях водій маршрутки до Садгори вдарив учасника ООС - депутатка міськради (ОНОВЛЕНО)

27.05.2021, 11:52

У Чернівцях водій однієї з маршруток, які курсують до Садгори, вдарив одного з пасажирів, який є учасником бойових дій.

Про це на сесії міськради 27 травня повідомила депутатка Галина Абрам’юк. 

Депутатка також розповіла, що перевізники, які курсують до Садгори, відмовляються перевозити учасників бойових дій за пільгами, мотивуючи це тим, що на їхній маршрутах пільги не передбачені і всі місця зайняті.

"До мене звернулися бійці, які служать у 108 і 109 батальйонах у Садгорі. Стався прецедент, коли перевізники, які надають послуги перевезення саме у район Садгори, не дозволяють їм добиратися, хоча у них є пільги – вони учасники бойових дій. Один водій дозволив собі рукоприкладство стосовно учасника бойових дій", - повідомила Г. Абрам’юк.

"Маршрут №13 і всі, які здійснюють перевезення у районі Садгори, відмовляють, мотивуючи тим, що пільги не передбачені і що всі місця пільгові зайняті", - зауважила депутатка.

Галина Абрам’юк закликала депутатів вивчити ситуацію. Вона додала, що публічно називати прізвища тих, хто звернувся, не може, але прецедент зафіксований: є номер маршруту та прізвище водія.

Депутатка від фракції «Єдина Альтернатива» Галина Абрам`юк запропонувала проголосувати протокольне рішення про те, щоби вжити заходів щодо недобросовісних перевізників, які порушують права ветеранів і учасників бойових дій, членів родин полеглих Героїв щодо пільгового перевезення цих категорій громадян, зокрема, на маршрутах, які здійснюють перевезення в Садгору. А також усіх інших маршрутах Чернівців. Про це пише ІА АСС.

Протокольне рішення підтримали 33 депутати.

Джерело: molbuk.ua та ІА АСС

1